Bijgewerkt: 25 mei 2022

Rembrandtweg 115
Radio en Electriciteitswinkel
Van Dijken - 1955

Foto's -> Straatgezichten -> Rembrandtweg

Rembrandtweg 115Radio en ElectriciteitswinkelVan Dijken
(Amstelveenweb.com - Lustrumboekje Rembrandt - 1960)

Radio en electriciteitswinkel van de familie Van Dijken aan de Rembrandtweg nummer 115
Op de foto staat mevrouw van Dijken

'Vooral radio-onderdelen gaan bijzonder goed in mijn zaak' vertelde mevrouw Van Dijken in het Lustrumboekje 'Rembrandt'. Voordat zij en haar echtgenoot naar de Rembrandtweg verhuisden hadden ze een zaak aan de Amsterdamseweg waar ook een enorme hoeveelheid radio-onderdelen lag opgeslagen. De sortering werd de laatste enorm uitgebreid, want thans maken elektrische toestellen - van centrifuges tot strijkbouten - televisie apparaten en radiotoestellen - deel uit van de voorraad. Sinds 1947 is het bedrijf in Amstelveen gevestigd en het is duidelijk dat men de klanten overal in de gemeente heeft. De behoefte aan een zaal, aan een bioscoop e.d. in het nieuwe centrum wordt volledig door mevrouw van Dijken onderschreven. Zij vindt deze accomodatie noodzakelijk in een centrum, dat straks vele kopers moet trekken. Zij maakt geen uitzondering wanneer zij haar mening geeft, dat de Rembrandtweg in de vijf jaren van zijn bestaan, meer aantrekkingskracht heeft gekregen voor het Nieuwer-Amstelse publiek, aldus de tekst in het Lustrumboekje.

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - Lustrumboekje Rembrandt - 1960)

Advertentie van Radio Van Dijken

De heer en mevrouw Van Dijken maakten reclame voor aankoop van een radio, televisie, bandrecorder of platenspeler. Een radio kostte bij de heer van Dijken ƒ 83,00, maar hij had ze ook met 3 golf gebieden voor ƒ 328,00. Een televisie kostte in die tijd 695 guldens. Zijn motto was “Uw huis…een gezellig thuis”.

De heer van Dijken plaatste zelf ook antennes op de daken bij de mensen die een televisie bij hem hadden gekocht. Het gezin van Dijken had de zaak nog niet zo lang, toen de heer van Dijken, tijdens het plaatsen van een antenne op het dak een hartinfarct kreeg en overleed. Zijn schoonzoon, gehuwd met dochter Tineke van Dijken, heeft toen in korte tijd electrotechniek gestudeerd en vervolgens de zaak overgenomen, onder dezelfde naam. Radio van Dijken was een begrip voor de Amstelvener en menigeen kon hier precies vinden wat hij of zij zocht. En wist je niet precies hoe het heette, dan legde je het uit en in de overvolle winkel met heel veel kasten met laadjes, kon men precies tevoorschijn toveren wat je bedoelde.

Amstelveen
(Advertentie Adresboek 1962-1963 - Amstelveenweb.com)

Advertentie van de Radio- en Elektriciteitswinkel van Van Dijken

Weet u meer over deze zaak, of heeft u nog foto's of andere prenten,
mail het naar: José van Amstelveenweb.com met dank.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Straatgezichten