Bijgewerkt: 25 mei 2022

Rembrandtweg 74
Melkzaak
Dhr J. Kroon - 1955

Foto's -> Straatgezichten -> Rembrandtweg

Rembrandtweg 74MelkzaakDhr J. Kroon
(Amstelveenweb.com - Lustrumboekje Rembrandt - 1960)

Melkzaak van de heer en mevrouw Kragtwijk die deze overnamen in 1958
van de heer J. Kroon aan de Rembrandtweg nummer 74
Op de foto staat de heer C. Kragtwijk


In de winkel was in de vijftiger jaren van de vorige eeuw nog los melk te koop. Verder waren artikelen als dagelijks verse roomboter, 1ste kwaliteit boerenkaas, altijd verse Barneveldse eieren en diverse melkproducten te koop. Met andere woorden, de aan het zuivelvak verwante artikelen. In het lustrumboekje staat geschreven: Volgens de heer Kragtwijk die in de winkel wordt bijgestaan door zijn vrouw, is het te merken dat zo langzamerhand de vrije zaterdag haar intrede doet. Men ziet doorgaans op zaterdagmorgen veel mannen boodschappen doen en het wordt drukker. Ook is het te merken dat de torenflats en de meanderbouw langs de Burgemeester van Sonweg zo langzamerhand worden bewoond. De heer Kragtwijk meent dat wanneer eenmaal de nieuwe winkels in het nieuwe centrum zullen zijn gereedgekomen, dit een stimulerende werking zal hebben op het bezoek aan en de verkoop in de zaken aan de Rembrandtweg.

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - Lustrumboekje Rembrandt - 1960)

Advertentie van de Melk- en Zuivelhandel van C. Kragtwijk

De zaak bleef goed lopen ondanks concurrentie van de grote supermarkt ketens. Kragtwijk was een van de eerste winkels die gekoelde dranken verkocht. De familie Kragtwijk heeft de Rembrandtweg verlaten toen het nieuwe Stadshart rond 1995 winkels bouwde in het onderdeel 'Versmarkt'. Hier heeft zoon Kragtwijk een nieuw pand betrokken en zijn assortiment flink uitgebreid, waarbij de melk is vervangen door wijnen! Ook dat pand is inmiddels alweer verschillende keren door anderen ingenomen.

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - Lustrumboekje Rembrandt - 1960)

Een bladzijde grote advertentie van de Melk- en Zuivelhandel van C. Kragtwijk
met de volgende tekst:
Stel u eens voor.....
dat er geen melk en boter zou zijn. Dat Uw kroost moet groeien zonder pap en yoghurt en vla. Dat Uw kopje koffie altijd zwart zou kijken. Dat U nooit een lekkere dikke slagroom......

Brood wordt niet droog gegeten. Gelukkig.... er zijn zuivelproducten. Die onmisbare bouwstoffen. En U bent vrij om te kiezen wekje. Dan neemt U de beste natuurlijk. Vooaral als U weet dat alle O.V.V. melkproducten ook nog lekkerder zijn. Om op te trakteren straks. Op een heerlijk glas Vibro Choco.

Weet u meer over deze zaak, of heeft u nog foto's of andere prenten,
mail het naar: José van Amstelveenweb.com met dank.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Straatgezichten