Bijgewerkt: 1 februari 2023

Winnaars 14de Amateurkunst
2010 - 2010

Foto's -> Gebeurtenissen -> Amateur Kunst

Winnaars 14de Amateurkunst2010
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Frans Hellendall en Hetty Tjalkens maken de publieksprijs bekend

De Kunstuitleen Amstelveen organiseerde dit jaar de 14de tentoonstelling 'Amateurkunst 2010'. Op de 99 inzendingen tijdens de expositie kon het publiek zijn stem uitbrengen en de bekendmaking van het favoriete kunstwerk van het publiek werd op vrijdagmiddag op 19 februari 2010 door Frans Hellendall wethouder cultuur gedaan.

Amateurs Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Frans Hellendall overhandigt de cadeaubon aan
mevrouw T. Wilkes-Hamming


Hetty Tjalkens directeur van de Kunstuitleen Amstelveen heette alle aanwezigen welkom en ze vond het heel erg leuk, dat er zo veel mensen waren gekomen naar de prijsuitreiking. Frans Hellendall vertelde dat er meer dan 350 stemmen waren uitgebracht en de tentoonstelling had 2500 bezoekers getrokken. Dit getal werd later door Hetty Tjalkens gereduceerd naar 1600. Maar het is toch een groot aantal bezoekers voor amateurkunstenaars.

Amateurs Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Mevrouw K. Esselman kreeg ook een cadeaubon van 150 euro


Amateurs Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Mevrouw N. de Jong-Gerber kreeg voor haar schilderij
'The Secret Life of the Monarch' de eerste prijs


De 2de en de 3de prijs waren gelijk, dus de winnaars kregen een cadeaubon van 150 euro en ook waren de nummers 2 en 3 gelijk geëindigd, allebei met 20 stemmen! Mevrouw Wilkes-Hamming met haar schilderij zonder titel en eveneens kreeg de 2de prijs mevrouw K. Esselman met haar schilderij 'Ramses'.

Amateurs Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De winnende schilderijen van de Amateurkunsttentoonstelling 2010 Amstelveen: vlnr.: N. de Jong-Gerber- 'The Secret Life Of The Monarch', K. Esselman- 'Ramses' en T. Wilkes-Hamming- Zonder titel


De eerste prijs- een cadeaubon van 250 euro- van de firma Ingma ging naar mevrouw N. de Jong-Gerber voor haar schilderij 'The Secret Life Of The Monarch'. Heel opvallend is ook tijdens deze tentoonstelling, hoeveel vrouwen zich met kunst bezighouden in Amstelveen: met schilderen, tekenen, fotograferen, beeldhouwen, keramiek en nog vele andere vormen van kunstuitingen en creaties.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen