Bijgewerkt: 2 februari 2023

Burgemeester Poppens over Corona - 2020

Foto's -> Gebeurtenissen -> Burgemeester en Bestuurders

Burgemeester Poppens over Corona
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen

Bron: Gemeente Amstelveen/Amstelveenweb - 02-03-2020

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor Nederland. Allerlei organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. De meeste patiënten hebben longklachten en koorts. In Nederland zijn 38 personen positief getest op het virus. Burgemeester Tjapko Poppens heeft een brief geschreven over het coronavirus in Amstelveen:

'Beste Amstelveners,
Het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland neemt langzaam toe. Ook een aantal personen in onze regio is besmet geraakt; zij hebben milde klachten en blijven thuis. Ik begrijp dat veel bewoners en ondernemers in Amstelveen vragen en zorgen hebben. Met deze brief geef ik antwoord op de meest gestelde vragen. Ik merk daarbij wel op dat de situatie de komende tijd onvoorspelbaar is, maar dat er op dit moment geen aanleiding is tot grote ongerustheid. Het Ministerie van Volksgezondheid en het RIVM werken nauw samen met de GGD Amsterdam om de openbare gezondheid in Nederland, in de regio en in Amstelveen te beschermen en de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat betekent dat we het virus nu zoveel mogelijk proberen in te dammen. Als er iemand besmet is, of als er een verdenking van besmetting is, dan worden de contacten in de directe omgeving van de persoon onderzocht. Als het nodig is dan wordt de persoon in thuisisolatie geplaatst om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. Het is niet nodig en niet mogelijk om iedereen te testen: de GGD beslist wie daarvoor in aanmerking komt.

Het openbare leven kan op dit moment gewoon doorgaan. Er is geen aanleiding om evenementen af te gelasten of gebouwen te sluiten. Iedereen kan dus naar werk, school of andere openbare plekken. Organisatoren van bijeenkomsten en instellingen die veel publiek ontvangen hoeven nu geen extra maatregelen te nemen. Ik wil u vragen om rekening te houden met drukke tijden voor uw huisarts en de GGD. Als u alleen verkouden of grieperig bent, kunt u thuis uitzieken en hoeft u de huisarts niet te bellen. Als u koorts en luchtwegklachten heeft en u bent in een gebied geweest waar het coronavirus op dit moment heerst, belt u dan de huisarts. Uw huisarts overlegt met de GGD of een test bij u nodig is. De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om besmetting met het coronavirus te voorkomen zijn:
Was uw handen regelmatig;
Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
Gebruik papieren zakdoekjes.

De komende tijd zullen de gemeente Amstelveen en de veiligheidsregio u regelmatig op de hoogte houden en direct informeren als de verspreiding van het virus een nieuwe fase in gaat en er extra maatregelen nodig zijn. We hopen dat de mensen die ziek zijn spoedig herstellen. Met vriendelijke groet, Tjapko Poppens, burgemeester'

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Dan verwijzen wij u eerst naar de informatie, richtlijnen en adviezen van de Rijksoverheidhet RIVM en de GGD. Deze informatie vindt u ook op de pagina Informatie coronavirus. Voor aanvullende vragen is een landelijk informatienummer beschikbaar: (0800) 1351.Als u klachten heeft. Heeft u koorts en luchtwegklachten? En bent u de afgelopen twee weken in deze landen of plaatsen geweest of heeft u de afgelopen twee weken contact gehad met een patiënt met het nieuwe coronavirus? Het advies is om dan thuis te blijven. Worden de klachten erger, neem dan telefonisch contact op met uw huisarts.

Meer informatie. De meest recente informatie over het coronavirus op de website van het RIVM. Informatie per land voor reizigers op de website van Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Als u daarna nog vragen hebt, kunt u bellen met het landelijk informatienummer: (0800) 1351. Meer informatie over de rol van de GGD Amsterdam vindt u op de website van de GGD Amsterdam. GGD Amsterdam richt zich op alle inwoners van Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Vragen en antwoorden diverse doelgroepen.
Op de website van de Rijksoverheid vindt u informatie voor de volgende doelgroepen: Voor het onderwijs; Voor werkgevers en werknemers; Voor ondernemers; Over internationaal ondernemen; Voor reizigers; Over verkeer, luchtvaart en openbaar vervoer; Over kinderopvang. Information about the corona virus (English)

15 nieuwe patiënten, in totaal 38 positieve testen. Op 3 maart 2020 zijn er 15 nieuwe patiënten bij het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu gemeld in Nederland. Hiermee komt het totaal aantal positieve testen op 38. Van de nieuwe patiënten zijn vier mensen in het ziekenhuis opgenomen. De andere 11 zijn in thuisisolatie. Een van deze mensen was op doorreis, woont in het buitenland maar is op een opvanglocatie ondergebracht. De meeste personen bij wie het nieuwe coronavirus is vastgesteld, zijn mensen die in Noord-Italië zijn geweest of zijn gezinscontacten van een eerdere patiënt. Van enkele patiënten is de bron van de besmetting nog onbekend. Dit is nog in onderzoek. De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en hebben contactonderzoek opgestart.

Na dit bericht volgde nog veel informatie over het Covid-19 virus in Amstelveen en Nederland.
Die berichten kunt u lezen in het nieuws als u Corona intypt bij de zoekmachine


Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen