Bijgewerkt: 17 augustus 2022

'Open Ateliers' afgezegd - 2020

Foto's -> Kunstenaars -> Amstelveense Kunstenaars

'Open Ateliers' afgezegd
(Amstelveenweb.com - 2020)

Corry Zwart: 'Nature in blue' fotografie -print op fineart dibond. Bespiegeling….Alles in de natuur is vergankelijk en in die vergankelijkheid, die weg van eindigheid, vindt men vaak een poëtische schoonheid….Maar wat nu als het vergaan
geen natuurlijk proces meer is?

Open Ateliers Amstelveen 2020 zou in dit jaar plaatsvinden op 24 locaties in en rondom Amstelveen op 3 en 4 oktober. Aan dit kunstevenement zouden 60 kunstenaars meedoen. Helaas door de coronamaatregelen van de regering gaat de fysieke expositie niet door, informeren de leden van de vereniging AmstellandKunst beeldend kunstenaars Sunny Neeter en Corry Zwart het publiek en de kunstenaars zelf:

'Beste kunstenaar,
Na de laatste persconferentie van de regering maandagavond met de aangescherpte maatregelen, hebben wij gisteren de hele dag uitgebreid overleg gehad met het gemeentebestuur en de coördinator evenementen. Naar aanleiding van dit overleg hebben wij tot het pijnlijke maar noodzakelijke besluit moeten komen dat de atelierroute helaas niet door kan gaan.

Foto Amstelveen
(Screenshot Amstelveenweb.com - 2020)

De eerste pagina van de online expositie van AmstellandKunst Open Ateliers op 1 oktober 2020

Belangrijkste reden hiervoor is dat we menen dat we de veiligheid van de kunstenaars en de bezoekers niet kunnen waarborgen. Daarnaast is de regelgeving, waaraan ieder zich moet houden nog meer verscherpt. Zoals de Rijksoverheid iedereen dringend vraagt om sociale contacten de komende weken drastisch te beperken, is het in het belang van iedereen om een stap terug te doen. We snappen dat dit zeer teleurstellend is en dat er waarschijnlijk al veel voorbereidend werk is verricht, maar omdat het hier om een zeer besmettelijk virus gaat lijkt dit ons de enige verstandige keus. Dit uitstel is echter geen afstel, zodra het enigszins weer mogelijk is zullen wij de route weer oppakken zodat het publiek van alle kunst kan gaan genieten.
Voor nu is er de online expositie die iedereen, veilig, in zijn eigen omgeving kan bezoeken. Verdere vragen kunnen gesteld worden op info@openateliersamstelveen.nl we proberen die zo snel mogelijk te beantwoorden.
Namens AmstellandKunst, Sunny en Corry

Graag wijzen wij u op de prachtige online expositie, waar het werk van alle deelnemende kunstenaars met een klein bijschrift, veilig en in uw eigen omgeving te zien is.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Kunstenaars