Bijgewerkt: 27 februari 2024

Hart van Medeleven
naar Zorgvlied - 2020

Foto's -> Gebeurtenissen -> Zorgvlied

Hart van Medelevennaar Zorgvlied
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorgvlied legt bloemen neer
op Hart van Medeleven op begraafplaats Zorgvlied

Op dinsdag 6 oktober 2020, de nationale corona-herdenkingsdag, is op begraafplaats Zorgvlied het Hart van Medeleven in gebruik genomen. Tijdens deze landelijke herdenkingsdag stonden de mensen stil bij alles wat er is gebeurd in de periode sinds de uitbraak van het coronavirus. Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Welzijn sprak enkele woorden en legde bloemen neer. Bij het Hart van Medeleven, het gedicht en de vlag, is door Zorgvlied op deze speciale locatie op het park, een nieuw algemeen verstrooimonument gerealiseerd.

Het tijdelijke monument Hart van Medeleven lag sinds juli 2020 in de vijver bij de Stadstuinen. Het hart staat symbool voor deze periode: het hart voor de zorg, hart onder de riem, hart voor elkaar en nu dit hart van medeleven. Op Zorgvlied heeft het monument een permanente plek gekregen. Hier kunnen inwoners van Amstelveen dierbaren herdenken die zij in coronatijd verloren.

Aandacht voor elkaar
Het coronavirus raakt ons allemaal en volhouden is lastig. Op 6 oktober startte ook landelijk de periode van 'Aandacht voor elkaar', met initiatieven en persoonlijke verhalen om elkaar door deze tijd te helpen. Meer informatie www.aandachtvoorelkaar.nl/.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen