Bijgewerkt: 4 december 2021

9 - Sagar Royal
Tandoori Restaurant - 2000

Foto's -> Straatgezichten -> Stationsstraat

9 - Sagar RoyalTandoori Restaurant
(Anko Stoffels - Amstelveenweb.com )

Voormalig Indiaas Restaurant Sagar Royal, dat na een brand haar deuren sloot
Eigenaars Mevrouw en de heer Khan

Bron: AmstelveenZ - 6 januari 2016

Brand
De brand ontstond volgens de eigenaar niet in de keuken, zoals diverse media gisteren vermeldden, maar in een luchtkanaal cq. schacht in de bovengelegen appartementen. 'We hadden eerst niet eens door dat er brand was,' zegt de heer Khan, eigenaar van het restaurant in de Stationsstraat, dat uitgerekend dit jaar 25 jaar bestaat. Hij is net als zijn vrouw (chef-kok) flink geschrokken, maar maakt het goed.

Vervelend begin van jubileumjaar
'We waren eigenlijk net binnen en hadden niks door. We hebben ook niet zelf de brandweer gebeld, we werden gewaarschuwd. Een vervelend begin van ons jubileumjaar, maar gelukkig is er niemand gewond geraakt,' zegt Khan.

Roetschade
De schade aan het restaurant is enorm: al snel breidde de brand in het luchtafvoerkanaal zich uit en vulde het restaurant zich met rook. De brandweer was gelukkig snel ter plaatse om erger te voorkomen. 'Het is vooral veel roetschade,' zegt Khan. We moeten bekijken wanneer we weer open kunnen maar dat zal vermoedelijk pas na 2 maanden zijn,' aldus Khan, die de moed er ondanks de tegenslag in houdt. 'In oktober willen we zeker ons jubileum vieren, dan bestaan we precies 25 jaar.'

Sluitng
Het restaurant bleef heel lang dicht, vermoedelijk wachtend op de verzekeringsuitkering. Uiteindelijk is het toch nooit meer geopend en werd het pand verkocht aan een andere restauranteigenaar.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Straatgezichten