Bijgewerkt: 23 november 2024

Stadsstrand spelen in het zand
maar niet zwemmen in Poel - 2021

Foto's -> Natuur -> Natuur Divers

Stadsstrand spelen in het zandmaar niet zwemmen in Poel
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Wethouder Ellermeijer helpt twee dames met hun sup-bord op het stadsstrand aan de Poel van Amstelveen. Standup paddleboarding (SUP) is een watersport ontstaan uit surfen met moderne wortels in Hawaii. Standup paddleboarders staan op boards die op het water drijven, en gebruiken een peddel om zichzelf door het water voort te bewegen

Bron: Gemeente Amstelveen -03-08-2021

Het stadsstrand aan de Noordelijke Poeloever van Amstelveen is gereed. Met het stadsstrand heeft Amstelveen een unieke plek aan de Poel om te recreëren. Een speel- en recreatieplek voor groot en klein. Aanliggend aan het strand is een steiger waarop inwoners kunnen recreëren waar ook de kleinschalige watersport gebruik van kan maken. De gemeente wil op deze unieke plek meer beweegactiviteiten faciliteren en de entree naar het Amsterdamse Bos versterken.

'Met dit stadsstrand bieden wij Amstelveners een uniek plekje om te recreëren bij de Poel. Een plek waar kinderen in het zand kunnen spelen, kan worden gesport of lekker worden geluierd met een prachtig uitzicht op de Poel. Mooi dat wij deze zomer Amstelveen een extra recreatiemogelijkheid dicht bij huis kunnen bieden' - zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport.

De aanleg van het stadsstrand is de eerste stap in het aantrekkelijker maken van deze locatie. Het College van B en W heeft in het coalitieakkoord vastgelegd dat aan de Noordelijke Poeloever meer ruimte moet komen voor recreatie, sport en bewegen en horeca met respect voor de natuurlijke omgeving. “Het stadsstrand is een eerste stap, waarmee Amstelveen deze zomer al gebruik kan maken van deze bijzondere speel-en recreatieplek aan de Noordelijke Poeloever”, aldus wethouder Ellermeijer.

De gemeente wil het stadsstrand verder uitbreiden met een officiële zwemplek. Dan zal de meerwaarde nog verder toenemen. De plannen hiervoor zijn gemaakt met de partners in dit project: de gemeente Amsterdam, Hoogheemraadschap Rijnland en de provincie Noord-Holland. Met de partners zijn afspraken gemaakt om de waterkwaliteit van de Poel te verbeteren. In 2022 wordt een baggerpilot gestart met als doel te bepalen op welke wijze de waterkwaliteit het beste kan worden verbeterd.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Natuur