Bijgewerkt: 2 februari 2023

Burgemeester Poppens
bezocht Amstelland zkhs - 2021

Foto's -> Gebeurtenissen -> Burgemeester en Bestuurders

Burgemeester Poppens  bezocht Amstelland zkhs
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Vlnr.: Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen, Valentine Sanders HBO verpleegkundige, Sophia de Rooij voorzitter van de Raad van Bestuur, Gabrielle Alink manager Zorg en Bedrijfsvoering, Ariën Stigter medisch coördinator, Pieter Heidema hoofd Veiligheid en Handhaving gemeente Amstelveen en Christel Bank manager Acute en Intensieve Zorg van het Ziekenhuis Amstelland

Bron: Gemeente Amstelveen - 04-12-2021

Op donderdag 2 december 2021 bezocht burgemeester Tjapko Poppens Ziekenhuis Amstelland. Sophia de Rooij en Paul Rotering van de Raad van Bestuur, Christel Bank, manager acute en intensieve zorg en Ariën Stigter, chirurg ontvingen de burgemeester en leidden hem rond. Via de Spoed Eisende Hulp (SEH) en de Intensieve Care (IC) eindigde de rondleiding in de sluis van de covid-afdeling. De burgemeester was onder de indruk van de ontwikkelingen die het ziekenhuis heeft gemaakt in de covid-zorg.

Christel Bank legde uit dat het ziekenhuis de IC afgelopen zomer heeft aangepast. 'In plaats van één geïsoleerde covid-afdeling, is er nu een covid-sluis per drie kamers. Hierdoor kunnen verpleegkundigen flexibel wisselen van werkveld zodra dat nodig is en blijft de IC, bij toenemende intensieve covid-zorg, toegankelijk voor reguliere zorg. Verpleegkundigen worden daar op getraind, maar het omschakelen blijft zwaar.'

Bij de covid-afdeling vroeg de burgemeester een verpleegkundige hoe zij deze tijd ervaart: 'Wat ik het zwaarste vind, is dat mensen geen bezoek kunnen ontvangen. Dat maken we goed met een dagelijks telefoontje of video bellen naar het thuisfront.' Bezoek op de covid-afdeling is moeilijk te organiseren, omdat de mankracht ontbreekt om dit goed te begeleiden. Bovendien blijft het besmettingsgevaar groot.

'Covid blijft in onze samenleving. En daar moeten we als maatschappij mee door' - legde Sophia de Rooij uit. Ariën Stigter pleit voor een plan om covid in de zorg te normaliseren, zodat ze niet steeds van golf op golf moeten acteren. De burgemeester sloot zijn bezoek af met de woorden dat hij diep onder de indruk is van de professionaliteit van de zorgverleners in Ziekenhuis Amstelland en gaf hen een groot compliment voor hun niet aflatende inzet.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen