Bijgewerkt: 2 februari 2023

Wethouder Rob Ellermeijer
overleden - 2022

Foto's -> Gebeurtenissen -> Burgemeester en Bestuurders

Wethouder Rob Ellermeijeroverleden
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder

Bron: Gemeente Amstelveen - 09-05-2022

Zondag 8 mei 2022 heeft de gemeente Amstelveen het trieste nieuws ontvangen dat wethouder Rob Ellermeijer (11 september 1958 - 8 mei 2022) is overleden. 'Met verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze gewaardeerde collega. Wij wensen de familie en naasten veel sterkte met dit grote verlies' - zegt burgemeester Tjapko Poppens namens de gemeenteraad en het college van B en W.

Rob Ellermeijer legde eind maart 2022 zijn werkzaamheden neer vanwege gezondheidsredenen. Als VVD wethouder was hij verantwoordelijk voor de portefeuilles Wonen, Verkeer en Vervoer, project Amstelveenlijn, gebiedsontwikkeling Oude Dorp, Sport, Media, Recreatie en Waterbeheer. Geboren te Amsterdam verhuisde Ellermeijer op 8-jarige leeftijd naar Amstelveen om er voor altijd te blijven. 'Rob had Amstelveen in zijn hart gesloten en dat merkte je in alles wat hij deed. Of het nu ging om de portefeuilles waar hij verantwoordelijk voor was of zijn eerdere activiteiten als raadslid of vrijwilliger; bij Rob kwamen inwoners en Amstelveen altijd op de eerste plaats. Wij herinneren hem als een betrokken Amstelvener, maar bovenal als een zeer gewaardeerde collega en geliefd mens' - zegt Poppens.

Ellermeijer werd in 1988 registeraccountant en was bijna 23 jaar partner van Ernst & Young (EY). Hij was met name werkzaam voor de publieke sector en onder meer accountant en adviseur van vele gemeenten en provincies. Sinds zijn pensionering in 2015 was hij tot aan zijn wethouderschap werkzaam als zelfstandig ondernemer. In de periode 2014-2018 was hij raadslid in Amstelveen. Daarna werd hij wethouder in de bestuursperiode 2018-2022. Condoleren is mogelijk via een online condoleanceregister www.condoleance.nl/18755
Lees ook: In Memoriam: Rob Ellermeijer op de website van wethouder Herbert Raat
Bron: Gemeente Amstelveen - 13-05-2022

Op vrijdag 13 mei 2022 vond in besloten kring de uitvaart plaats van Rob Ellermeijer (VVD) wethouder. Op de route naar de begraafplaats reed de rouwstoet langs het raadhuis van Amstelveen, waar de vlag van de gemeente halfstok hing.

Foto Amstelveen
(Foto Orhan Sahin - 2022)

Leden van het College B en W Amstelveen applaudisseren als de rouwwagen met wethouder Rob Ellermeijer voor het raadhuis langsrijdt

Om de wethouder de laatste eer te bewijzen werd een erehaag gevormd toen de rouwwagen langs het raadhuis reed. Leden van het College van B en W, leden van de gemeenteraad en medewerkers van de gemeente waren daarbij aanwezig.

Foto Amstelveen
(Foto Orhan Sahin - 2022)

De rouwstoet van wethouder Ellermeijer verlaat het raadhuis en de emotionele en stille tocht wordt door veel mensen gevolgd


Rob Ellermeijer legde eind maart 2022 zijn werkzaamheden neer vanwege gezondheidsredenen. Als wethouder was hij verantwoordelijk voor de portefeuilles Wonen, Verkeer en Vervoer, project Amstelveenlijn, gebiedsontwikkeling Oude Dorp, Sport, Media, Recreatie en Waterbeheer.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen