Bijgewerkt: 2 februari 2023

Zomerfeest Ondernemers in
de Wijnschuur - 2022

Foto's -> Gebeurtenissen -> Festivals en Feesten

Zomerfeest Ondernemers inde Wijnschuur
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

De Wijnschuur aan de Amsteldijk is al jaren de locatie van de zomerborrel van de Amstelveense Ondernemersvereniging

Op donderdag 23 juni 2022 organiseerde de Ondernemersvereniging Amstelveen aan het eind van de middag de jaarlijkse Zomerborrel in De Wijnschuur aan de Amsteldijk. De Corona zorgde ervoor dat dit evenement twee jaar niet door kon gaan, maar nu op deze snikhete dag was er weer een sfeervol netwerkevent, waar tientallen lokale ondernemers en politici aan deelnamen.

Vanaf 17.30 uur arriveerden de deelnemers per fiets of auto en iedereen kreeg een naambadge. De badges waar een rode strip op was geplakt waren de toekomstige leden, maar vele andere ondernemers zijn al jaren en jaren lid. De locatie en de wijnen werden aangeboden door Dennis Wiersema, de eigenaar van De Wijnschuur. De bediening was prima want er werd meteen gezien als iemand nog geen drankje had en de heerlijke wijnen waren niet te versmaden. Buiten de gebruikelijke vaasjes met nootjes stonden er ook bordjes met hartige hapjes zoals kaas, salami en olijven die door Kragtwijk Finest Food waren verzorgd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Bij aankomst krijgen de ondernemers hier een badge

Omdat het zo ontzettend warm was werd er ook flink wat water geschonken en de grote parasols boden wat schaduw. Terwijl iedereen flink met elkaar aan de praat was speelde in de achtergrond de semi-akoestische band Sadie’s Choice,. Het is een live band die funky, jazzy soulmuziek speelt en hun eigen unieke interpretatie geeft aan bekende pop-, soul- en jazznummers. Leden van deze band zijn nauw betrokken bij de Muziek en Dansschool van Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Rob van den Helder de nieuwe voorzitter van de ondernemersvereniging is erg tevreden met de opkomst

Tegen 18.30 uur toen iedereen helemaal was warm gedraaid nam Rob van den Helder de nieuwe voorzitter van de ondernemersvereniging het woord: ‘Namens de Ondernemersvereniging Amstelveen wil ik u van harte welkom heten op deze Zomerborrel en dat is die wel met dit mooie weer. Dit is mijn eerste zomerborrel en het blijkt een populair event te zijn, maar de laatste zomerborrel was 2019, de goede oude tijd. Gelukkig hebben we deze borrel weer kunnen plannen en we zijn heel blij dat u allemaal weer gekomen bent. In mijn welkom wil ik de burgemeester, de wethouders, de leden en de nog niet leden van harte welkom heten. Als u goed kijkt op de kaartjes en u ziet iemand met een rode strip dan is dat iemand die heel veel interesse in onze vereniging heeft. Dus als u lid bent en u heeft een goed glas wijn misschien kunt u dan ons werk doen en hen even uitleggen waarom u hier bent. Ik weet niet of u het gelezen heeft maar er zijn wat veranderingen bij de gemeente in het College en daar hebben ze ietsje langer over gedaan dan normaal, maar ik wil Floor (Gordon) even naar voren hebben. Het effect is wel dat onze Floor die ons altijd zo goed geholpen heeft en er ook af en toe een aardig robbertje mee hebben gevochten op een goede manier, maar vandaag is het toch een beetje afscheid nemen. Ik had gehoopt dat we dat niet hoefden te doen, maar ik heb goed nieuws gehoord over de nieuwe wethouder. Die is nog niet aanwezig omdat het nog niet officieel is. Graag wil ik jou nog even het woord geven,’ waarbij hij de microfoon overhandigde aan Floor Gordon (D66) nog heel even wethouder Economische Zaken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Floor Gordon (D66) wethouder aan het woord

Floor begon met: ‘Lieve lieve ondernemers wat heb ik jullie allemaal in mijn hart  gesloten de afgelopen jaren. Ik heb echt zo intens genoten van de portefeuille Economische Zaken, ondanks corona. Er zijn zeker wat tranen gevloeid, zeker in het begin als ik bij horeca ondernemers over de vloer kwam en dat mensen het echt niet meer wisten voordat alle maatregelen kwamen. Het is een enorm intensieve periode geweest. Ik denk dan weer terug aan die 2019 borrel dat ik hier op mijn hakken stond in het grind, heel fijn dat het nu in de aankondiging wordt aangekondigd. Je krijgt een nieuw college en je wil met elkaar ook kijken waar zit ieders kwaliteit en wat vind je belangrijk om te behouden. Ik moet in alle eerlijkheid bekennen dat de portefeuille Ruimtelijke Ordening eentje is van een lange adem en die wilde ik heel graag behouden en dat mag ik blijven doen – groen en speeltuinen en heel veel andere leuke dingen. Ik moest ook iets laten gaan want ik deed nogal veel en dat viel op en dat werd Economische Zaken(EZ). Maar ik heb goede afspraken gemaakt. Ten eerste is de nieuwe wethouder Adam Elzakalai (VVD), ik ken hem want we hebben samen in heel veel overleggen gezeten vanuit EZ, hij was ooit wethouder EZ in de Haarlemmermeer, de afgelopen jaren in Lelystad, zeer bevlogen, capabel bestuurder, daar gaan jullie echt een goeie aan hebben. Dat was ook mijn eis, je kan pas iets overdragen als je het in goede handen achterlaat. Het tweede punt is: Ik mag me de komende jaren gaan bemoeien met het Stadshart, dat wordt mijn portefeuille en daar hoop ik ook heel veel ondernemers te treffen en Duurzaamheid en daar ligt ook best een uitdaging. Ik blijf bij jullie de deur plat lopen als het over die dingen gaat en ik zal mijn collega wethouder scherp houden opdat hij goed het contact met het veld onderhoudt en als het niet lukt moeten jullie je gewoon bij mij melden, dan geef ik hem een zetje. Jullie verliezen geen wethouder EZ, maar jullie krijgen er een ambassadeur voor ondernemers bij in het college, dus de ondernemers staan goed op de kaart. Dank jullie wel voor 4 fantastische jaren.

Na haar woorden werd ze nog eens hartelijk bedankt door Rob van den Helder voor de prettige samenwerking, de hoop uitsprekend dat ze toch vaak te zien zal zijn op deze borrels (Floor – jazeker hoor, ik blijf komen hoor!!!!) en mocht zij een grote bos bloemen in ontvangst nemen.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Tijdens de borrel zijn de mensen constant bezig om hun netwerk uit te breiden

Rob zei dat Darshan Sloot directeur van de Ondernemersvereniging Amstelveen ook nog heel even het woord wilde, waarop Darhan zei: ‘heel even, dit gaat wel even duren hoor. Ik weet dat jullie altijd willen kletsen en borrelen, maar nee ik heb een heel programma op mijn lijstje staan’. Ze vervolgde met ‘Floor ik ga je wel missen, want we hadden altijd een fijne samenwerking en we blijven elkaar gewoon zien, stedelijke ontwikkeling, ruimtelijke verordening, duurzaamheid, het komt allemaal goed.’ Ze vertelde dat er deze keer heel veel nieuwkomers zijn en normaal doet ze voorafgaand aan deze bijeenkomst een introductiebijeenkomst. Ze bedacht echter dat er misschien ook wel leden zijn die eigenlijk niet meer weten hoe het allemaal precies zit, met hoe het netwerk is opgebouwd, dus benoemde ze een aantal zaken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Darshan Sloot directeur van de
ondernemersvereniging vertelt over de Ondernemersvereniging Amstelveen

De ondernemers vereniging van Amstelveen
Een netwerk van meer dan 200 bedrijven: 35% ZZP en 55% MKB van klein tot heel groot, een aantal corporates zoals de KLM en de KPMG, de culturele sector is lid, het voortgezet onderwijs, het BO college, de Vrije Universiteit is onlangs lid geworden ook om meer te verbinden met het MKB. ‘Je kunt het zo gek niet bedenken, zo zei Darshan, ‘wij kunnen elke verbinding maken, op lokaal niveau, buiten de grenzen, het maakt niet uit. Heb je een vraag, wil je iemand ontmoeten, mail het naar het bureau of app het via de OA app, waar jullie veel meer gebruik van moeten maken. Voor nieuwe leden: we hebben een besloten OA app waar je heel makkelijk contact met elkaar kunt leggen. Mocht je lid worden dan mag je in de app, word je geen lid, dan mag je er niet in. Dat geldt ook voor het besloten gedeelte op de ledensite. Je krijgt een aparte bedrijfspagina, je kan jezelf profileren in het netwerk.’

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Uğur Pekdemir (r) directievoorzitter Rabobank Amstel en Vecht bezocht samen met een jonge collega de zomerborrel

‘Wij organiseren zo’n 40 netwerkbijeenkomsten per jaar, voor ieder wat wils, klein, groot en de contributie is aftrekbaar! Neem de mensen met een stip onder je hoede en andersom, klamp de vaste leden aan, vraag ze de hemd van hun lijf en ze vertellen je graag wat er allemaal bij deze vereniging te vinden en te halen is.’

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen en wethouder Floor Gordon (D66) genieten van het weer, de sfeer en natuurlijk van de heerlijke wijn

De ondernemer van het Jaar verkiezing
‘We hebben deze week wat mensen moeten teleurstellen, want we moesten uit de 31 aanmeldingen een selectie maken van 12 ondernemingen. Deze genomineerde ondernemingen zien de OA leden de komende dagen voorbij komen in de media en de ondernemingen die niet genomineerd zijn kunnen meedingen naar de publieksprijs.’ Enkele genomineerden waren aanwezig waaronder in de categorie ZZP: Minddirection - Marie-José Giebels, in de categorie Startup: Café-Restaurant Heisa, in de categorie tot 50 werknemers: Jeroen Hypotheekadvies. De andere genomineerden waren niet aanwezig, maar als ze eenmaal ergens mee verbonden zijn worden ze geheid lid, althans daar gaat Darshan van uit.

Volgende week op donderdag 30 juni is er een back on track bijeenkomst met Mathijs Bouwman. Men kan zich nog aanmelden en de gemeente Amstelveen heeft er geld in gestoken, dus de inschrijvers kunnen kosteloos deelnemen aan de verschillende sessies.

Tot slot vroeg Darshan of Dennis Wiersema op het kleine podium kon komen. Ze vertelde dat Dennis de hele dag bezig was geweest met het opbouwen van het podium en klaarzetten van alle tafeltjes etc, aangezien Accuraat verhuurbedrijf met een personeelsprobleem kampt. Ook de medewerkers van Kragtwijk hebben meegeholpen en Darshan bedankte nog maar eens voor het feit dat Dennis Wiersema alle wijn van deze zomerborrel heeft aangeboden en vroeg om een daverend applaus voor hem en zo geschiedde. Hij kreeg ook heel even het woord waarbij Dennis meldde dat hij heel blij was dat er weer zoveel mensen zijn gekomen. Omdat het zo enorm warm is vertelde hij dat er ijs wordt gebracht en dat hij zelfs een klontje ijs in zijn wijn heeft gedaan (schandalig, maar ja het is zo heet). Dennis vertelde nog een kort verhaal over de groei de Wijnschuur waar hij werkt met ontzettend lieve collega’s zoals Joop, Martine en Thomas, zijn linker en rechter handen. Ook stond het iedereen vrij om een kijkje in de Wijnschuur te nemen met als voordeel dat het daar lekker koel toeven was. Dennis vertele dat zijn team knalhard werkt , maar zo meldde jij dat het belangrijk is om een goede sfeer te hebben en te behouden, ook al is het moeilijk werken in deze tijd. ‘De wijn komt later binnen, er is geen glaswerk, geen karton maar met een goed team en een goede sfeer kan je het bolwerken.’ Zijn advies voor zijn collega ondernemers was: Probeer de sfeer erin te houden. Heel belangrijk. Tot slot zei hij onder het genot van een mooi glas wijn gaat alles goed. Bedankt!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

In De Wijnschuur is er een enorme assortiment wijnen te koop van over de hele wereld

Darshan gaf hem, in plaats van een flesje wijn hahahah een grote bos bloemen en meldde nog even voor de goede orde dat Dennis heel hard een chauffeur nodig heeft!Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

De sax speler doet zijn best

Darshan sloot het programma af met de aankondiging van de band. Sadie’s Choice, Sadie is de zangeres en de OA heeft deze band gevonden via de ondernemer miWebb. Deze ondernemer heeft een band met de muziek en dansschool, die hij sponsort en verwees de OA door naar deze band. De band heeft wat water bij de wijn dus hoefde de OA niet het volle pond te betalen, fantastisch. Om binnen het budget te blijven besloot de OA om de saxofonist er niet bij te doen, maar dat vond Michael Webbers van miWebb niet kunnen en heeft daarom de saxofonist gesponsord.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Sadie zingt

De band begon te spelen en Darshan wenste iedereen een fijne borrel en een fijne avond. Toen kon het echte netwerken beginnen met de ongeveer 150 ondernemers en ze waren de hele tijd met elkaar in gesprek, want dat is natuurlijk het eigenlijke doel van dit soort bijeenkomsten, het netwerk van de lokale ondernemers versterken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Een medewerker van Kragtwijk Finest Food is bezig om de BBQ aan te steken

De redactie van Amstelveenweb verliet het feestgedruis, terwijl de ondernemers verder gingen, want er werden nog veel meer drankjes geschonken. Ook verdwenen er heel veel broodjes hamburger en andere lekkernijen via de mond. Het was een geweldige bijeenkomst, mede door het prachtige weer en de goede sfeer.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen