Bijgewerkt: 2 december 2023

Oud Burgemeester Kamphuis
overleden - 2022

Foto's -> Gebeurtenissen -> Burgemeester en Bestuurders

Oud Burgemeester Kamphuisoverleden
(Foto Amstelveenweb.com - 2002)

Op 22 oktober 2002 was burgemeester mr M. Harry Kamphuis op bezoek bij de Vereniging Historisch Amstelveen
in de voormalige Roelof Venemaschool

Bron: Gemeente Amstelveen - 02-08-2022

Vandaag ontvingen wij het verdrietige bericht dat op 1 augustus 2022 oud-burgemeester Harry Kamphuis is overleden. Hij werd 79 jaar. Harry Kamphuis was burgemeester van Amstelveen van 1997 tot 2005. Het college van burgemeester en wethouders heeft de familie gecondoleerd met dit verlies en wensen de nabestaanden veel sterkte in deze verdrietige tijd – meldt de gemeente Amstelveen

Harry Kamphuis werd geboren in Ruinen (Drenthe) op 9 februari 1943. Na een rechtenstudie in Groningen startte zijn loopbaan in de gemeente Hendrik Ido Ambacht. Na verschillende managementfuncties bij het Gewest Kennemerland en de stad Haarlem, werd Kamphuis in 1983 benoemd tot gemeentesecretaris van de stad Haarlem. In 1990 besloot hij de stap te wagen van een ambtelijke naar een bestuurlijke functie en werd benoemd tot burgemeester van de gemeente Bloemendaal, maar woonde met echtgenote, zoon en dochter in Aerdenhout.

Aanstelling
In september 1997 werd Kamphuis politicus van de VVD burgemeester van Amstelveen en ging wonen in de Westwijk. De wijk ervaarde Kamphuis als ruim, groen, met afwisselende bouw en een goed centrum. In 2003 vond zijn herbenoeming plaats voor een periode tot 2005.

Werk binnen de gemeente
De portefeuille van Kamphuis omvatte diverse zaken zoals Personeel en Organisatie, Veiligheid en Handhaving, Communicatie, Internationale Samenwerking en Stedenbanden, Algemeen bestuur waaronder coördinatie collegebrede projecten Openbare orde, Veiligheid en Handhaving.

Afscheid
Burgemeester Kamphuis maakte op 16 september 2004 bekend zijn ambt vervroegd te willen neerleggen en gebruik te maken van de Flexibel Pensioen en Uittreden (FPU) - vervroegd pensioen regeling voor burgemeesters. Hij vroeg eervol ontslag aan bij de Koningin. Dit werd gehonoreerd en dat betekende dat Kamphuis op 1 mei 2005 officieel geen burgemeester van Amstelveen meer was.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen