Bijgewerkt: 17 augustus 2022

stratenregister


Straten startpagina

Vorige - Volgende

Henegouwen
Het huis van Henegouwen speelde een belangrijke rol in het bestuur van Amstelland. Guy van Henegouwen (uit het huis van Avesnes) werd heer van Amstel na de verbanning van Gijsbrecht van Amstel (1296).
In 1301 werd hij bisschop van Utrecht. Hij stelde toen Barend van Dorenweerde aan als baljuw van Amstelland. Hij overleed in 1307.


Henriëtte Hilda Bosmans (1895-1952)
Pianiste en componiste.


Herman de Man (1898-1946)
Schrijver.


Herman Heijermans (1864-1924)
Schrijver.


Herman Hoebe (1894-1976)
Poppenspeler.


Gebergte in Syrië in de Antilibanon.
De Hermon heeft een hoogte 2814m en is een hebreeuwse benaming voor de ongenaakbare.


Kasteel Hillenraad, gelegen aan de zuidkant van Swalmen in de gemeente Roermond (Limburg), is een vierkante waterburcht, oorspronkelijk uit de 14de eeuw. Het kasteel ligt in een landgoed niet ver van het kerkdorp Boukoul.


Zuid-Hollands eiland
De Hoeksche Waard wordt ook wel Beijerland genoemd, naar een van de Zuid-Hollandse eilanden. Het eiland is van betrekkelijk jonge datum. Het oostelijk deel behoorde oorspronkelijk tot de Grote Zuid-Hollandsche Waard, die bij de overstroming van 1421 ten onder ging.


De Hollandse Dijk ligt tot aan het kruispunt Amsterdamseweg / Hollandsedijk, tot aan de afslag naar de tennisbaan en de Middenweg van de Bovenkerkerpolder. Deze dijk wordt een fietspad als doorgaande route naar Amsteldijk, via de Amsterdamseweg, de Johan Enschedeweg en de Chemieweg naar de Hollandsedijk/Amsteldijk.


Molen aan de Ringdijk. Bouwjaar 1765.
De molen werd gebouwd als bovenmolen met scheprad in de droogmakerij op de Ringdijk. De naam is ontleend aan de familienaam van Hoorn, die een grote rol heeft gespeeld bij de drooglegging van de polder.


Hortensia
Sierheester.
De hortensia, Hydrangea macrophylla, stamt uit de familie van de Hydrangeaceae, sierheester, waarvan de roze, witte of (kunstmatig) bleekblauwe bloemen verenigd zijn tot een grote bol.


Bosgebied.


Willem Hovy
Sociaal voelend werkgever en medeoprichter Nederlandsch Werkliedenverbond Patrimonium, is geboren te Beverwijk op 17 juli 1840 en overleden te Zeist op 27 februari 1915.


Huese (1891-1943)
Verzetstrijder, officier in het Nederlandse leger.
Huese was lid van een spionagegroep die hulp bood aan Engelandvaarders en RAF piloten. In 1941 werd hij gearresteerd door de Duitsers en veroordeeld tot 5 jaar tuchthuisstraf. Huese overleed in een concentratiekamp te Reinbach.
Zie ook HuesepleinHugo de Vries (1848-1935)
Plantkundige.


Vorige - Volgende