Bijgewerkt: 29 april 2024

De wondere wereld van scheiden

Nieuws -> Informatief

Bron:
10-12-2023

Het is niet direct een boek voor de feestdagen, maar je weet nooit wat er na de feestdagen kan gebeuren. Leontine Jentink schreef een boek met korte verhalen uit de praktijk van scheidngsmediation: De wondere wereld van scheiden.

Amstelveen
(Boekscout.nl)

Korte verhalen uit de praktijk van scheidingsmediation

Samenvatting
Een relatie begin je (waarschijnlijk) nooit met het idee dat je uiteindelijk gaat scheiden. Als dat toch gebeurt is het goed om hierop goed voorbereid te zijn. Dit boek is een mooi naslagwerk voor eenieder die zich beter wil informeren over een scheiding in al zijn aspecten en biedt daarnaast een interessante inkijk in de rol van een scheidingsmediator. In dit boek staat een verzameling korte verhalen over scheiden, gebaseerd op ervaringen uit de echtscheidingspraktijk van de auteur. Deze verhalen gaan over wat bij een scheiding aan de orde komt, zoals het ouderschapsplan, het effect op de kinderen, het omgaan met emoties en conflicten, alimentatie, et cetera. Interessant voor mensen die (overwegen te) gaan scheiden, gescheiden zijn, of die iemand in de omgeving hebben die in zo’n situatie verkeert.

Het boek is te verkrijgen in A5 formaat als Paperback via de website van Boekscout.nl en vanaf 15 december 2023 ook via de websites van Bol.com, Bruna en Libris.
ISBN: 9789464898767 - Aantal pagina's: 100 - Prijs: €18,50, incl. verzendkosten naar Nederland en België

Amstelveen
(Boekscout.nl)

Leontine Jentink

Over de auteur
Leontine Jentink besloot na een lange carrière in maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven, gehoor te geven aan haar wens om mediator te worden. Zij is MfN-registermediator, KIES-mediator (Kind in echtscheiding) en heeft aanvullende trainingen gevolgd, zoals trauma-sensitief werken voor de mediator en psychologie voor de mediator. Zij is vennoot bij Ensemble+, en werkzaam als familie- en zakelijk mediator. Tevens houdt zij zich bezig met training en coaching en vraagstukken met betrekking tot hoogbegaafdheid.

Leontine heeft een goed contact met haar ex-man, de vader van haar zoon en dochter (waarvan de laatste ook twee kinderen heeft), en is voor de tweede keer getrouwd, met Rob die twee zonen uit een eerder huwelijk heeft. Samen zijn ze baasje van Bubbels, de hond die in dit boek ook wordt genoemd.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.