Bijgewerkt: 25 juli 2024

1 miljoen euro voor het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-11-2012

De Amstelveense gemeenteraad heeft bij het vaststellen van de begroting 2012 ingestemd met het voorstel van het college van B en W een bedrag van 1 miljoen euro bij te dragen aan het Amsterdamse Bos.

In 2011 zijn Amsterdam en Amstelveen met elkaar in gesprek gegaan over samenwerking bij het onderhoud van het Amsterdamse Bos. Het bos wordt door veel Amstelveners en andere omwonenden gebruikt. De gemeente Amsterdam voorziet sinds de aanleg in 1933 in de beheer- en investeringskosten voor het Bos.

Uitkomst van de gesprekken is, dat de gemeente Amstelveen eenmalig 1 miljoen euro bijdraagt aan het verbeteren van de infrastructuur in het Amsterdamse Bos. Van haar kant stemt Amsterdam in de stadsregio in met de wens van Amstelveen om in het kader van sociale woningtoewijzing haar vrije beleidsruimte te verhogen van 30% naar 50%, zodat zij meer sociale huurwoningen aan eigen bewoners kan aanbieden.

Winter Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Winter in het bos


De beheerorganisatie van het Amsterdamse Bos heeft inmiddels een bestedingsplan voor de 1 miljoen euro opgesteld. Het bedrag wordt besteed aan structurele verbeteringen, zoals het opknappen van de fiets- en wandelpaden in het zuidelijk bosdeel, een halfverharding bij parkeerterrein P1 bij het sportcomplex.

Er wordt een invalidentoegang voor het Bostheater gebouwd, meer groen in de directe omgeving van het bezoekerscentrum en de aanleg van een avontuurlijke speelplaats. Daarnaast voorziet het plan in de aanpak van een aantal knelpunten, zoals wateroverlast op het parkeerterrein aan de Nieuwe Kalfjeslaan en drassige plekken in de grote speelweide.

John Levie (BBA) wethouder Groen en Recreatie: “Het college vindt de Amsterdamse bestedingen goed gekozen. Met de Amstelveense bijdrage verbetert de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het Bos voor sport en recreatie. Daar hebben Amstelveners en Amsterdammers profijt van.” Amstelveen en Amsterdam hebben de intentie uitgesproken om met elkaar in gesprek te blijven over verdergaande samenwerking over het Amsterdamse Bos.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.