Bijgewerkt: 18 mei 2024

10 jaar bibliotheek op het Stadsplein van Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelland Bibliotheken
11-06-2011

Op woensdag 22 juni 2011 viert Amstelland Bibliotheken het 10 jarig bestaan van haar bibliotheek aan het Stadshart. Die dag is de bibliotheek 10 jaar gevestigd in het gebouw aan het Stadsplein en zijn er vanaf 11.00 uur allerlei, bescheiden maar feestelijke, gratis activiteiten voor jong en oud. Iedereen is welkom.

Bovendien krijgt iedere bezoeker die dag in alle bibliotheken van Amstelland, dus ook in Aalsmeer en Uithoorn, een tasje vol nuttige informatie en verrassingen mee. Die dag zal ook voor het eerst de nieuwe landelijke huisstijl van de bibliotheek zichtbaar zijn.

bibliotheek  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 1998)

Bouw van de bibliotheek op het Stadsplein van Amstelveen in 1998, waar tevens de Stichting Kunstuitleen werd onder gebracht


Een greep uit het programma

Van 11 tot 12 uur serveren wij koffie of thee met een tompouce en draagt stadsdichter Koos Hagen een speciaal gedicht voor. De hele dag door kunt u uw creatieve ideeën over de bibliotheek van de toekomst kwijt op ons moodboard en om 13.30 bijt burgemeester Jan van Zanen het spits af voor het project Why I Love This Book.

Lezers vertellen hierbij over hun favoriete boek en waarom zij juist zo veel van dat boek houden. Achteraf zijn de 1 minuut durende filmpjes van hun lofzang terug te zien op de website. Ook iets voor u? Kom dan langs met u favoriete boek en doe mee. Ook kinderen zijn welkom om hun bijdrage hiervoor te leveren.

bibliotheek  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 1998)

Garage in aanbouw onder de bibliotheek in 1998. Links de etalages van warenhuis de Bijenkorf


Tussen half twee en vier uur is Geronimo Stilton aanwezig, loopt Dikkie Dik die middag regelmatig rond en is er voor alle leeftijden een game-event op de Kinetic, interactieve prentenboeken en voorlezen voor de kleintjes. U kunt onder begeleiding een kijkje nemen achter de schermen van de bibliotheek en komt zo te weten wat er allemaal komt kijken bij de aanschaf en het opnemen van het materiaal in de collectie.

bibliotheek  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De centrale bibliotheek van Amstelland Bibliotheken op het Stadsplein van Amstelveen bestaat 10 jaar


En waar gaan toch die boeken heen met de boekenlift? Deze dag kunt u zich ook laten voorlichten over e-books en e-readers of kennismaken met het Stadsarchief op een van onze smartboards. Schaakliefhebber? Doe dan mee aan onze buitenschaakwedstrijd met live commentaar van Tom Bottema van de Nederlandse Schaakbond.

Woensdag 22 juni is ook de dag, dat het nieuwe Zomerprogramma van de bibliotheek bekend gemaakt zal worden. Op de website www.amstelland-bibliotheken.nl is het complete programma van 22 juni 2011 te vinden, inclusief alle aanvangstijden. U bent van harte welkom.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.