Bijgewerkt: 30 juni 2022

100 gemeenteambtenaren van Amstelveen laten de auto staan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-09-2019

De gemeente Amstelveen stimuleert ambtenaren zo duurzaam mogelijk te reizen. Zo’n honderd ambtenaren hebben zich ingeschreven voor de landelijke mobiliteitswedstrijd het Low Car Diet (Laag Auto Dieet). Ze reizen vanaf 10 september 2019 een maand lang zo duurzaam mogelijk naar hun werk.

Deelnemers kiezen zo veel mogelijk duurzamere vormen van vervoer om naar hun werk te gaan. Hun reisgegevens worden bijgehouden in een app. Hierdoor krijgen zij volledig inzicht in hun reisgedrag, zoals hoeveel CO2-uitstoot zij besparen. Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid en Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer gaven dinsdag het startsein van de actiemaand voor het raadhuis in Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid en Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer met ambtenaren tijdens de actiedag Low Car Diet voor het raadhuis op 10 september 2019


'We ondersteunen dit initiatief van harte', zegt wethouder Gordon. 'Het College van Burgemeester en Wethouders streeft ernaar dat de gemeentelijke organisatie in 2030 fossielonafhankelijk is. Het is daarom goed om te zien dat er nu al medewerkers zijn die hiermee bezig zijn. Daarnaast is het natuurlijk goed voor de gezondheid.'Wethouder Ellermeijer vult aan: 'Het Low Car Diet is een leuke manier om kennis te maken met andere vormen van vervoer. Deelnemers gaan de uitdaging aan en worden aan het denken gezet over alternatieve vormen van vervoer. Dus niet automatisch de auto pakken, maar echt andere mogelijkheden ervaren. De wedstrijd is een goede stok achter de deur om het vol te houden.'(De gemeente Amstelveen heeft ongeveer 1500 ambtenaren red.)

Samenwerking. Voor de deelnemers worden elektrische fietsen beschikbaar gesteld, in samenwerking met een aantal bekende Amstelveense fietshandelaren. Ook is een elektrische auto beschikbaar voor ambtenaren die overdag op pad zijn. De medewerker die de maand het meest duurzaam reist, mag de elektrische auto als prijs een weekend mee naar huis nemen. Low Car Diet is een initiatief van Stichting De Reisbeweging, een organisatie voor duurzame mobiliteit. Aan de tiende editie doen veel organisaties en overheden mee waaronder de provincie Flevoland, Hogeschool Utrecht, het UMCG, Alfa-college, Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.