Bijgewerkt: 3 december 2023

100 jaar apostolisch werk in Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Apostolisch Genootschap / Wikipedia
06-10-2006

In 1906 werd de eerste Amstelveense familie door apostel Kofman verzegeld. Dat was het begin van het Apostolische Werk in Amstelveen. Het honderdjarig bestaan werd in 2006 gevierd met diverse activiteiten


Over de Nieuw-Apostolisch kerk

Apostolisch kerk Amstelveen(Amstelveenweb.com collectie - 2003)

De kerk van het Apostolisch Genootschap aan de Graaf Aelbrechtlaan in Amstelveen


De Nieuw-Apostolische Kerk is een orthodox chiliastisch kerkgenootschap, dat in Duitsland ontstaan is door scheuring in 1878 uit de Allgemeine Christliche Apostolische Mission (ACAM) en in Nederland door het schisma met de Hersteld Apostolische Zendingkerk van 1897, met name ten gevolge van de invoering van het zgn. 'Nieuwe Licht' van apostel Krebs. In de periode van 1897 tot in de zestiger jaren gebruikte men de naam Hersteld Apostolische Zendingkerk in de Eenheid der Apostelen (HAZEA).

Na de wettige roeping in 1897 van Martinus van Bemmel als apostel voor Nederland in de Hersteld Apostolische Zendingkerk, werd deze op initiatief van de Duitse apostel Krebs na enkele weken alweer afgezet. De opziener van de gemeente Hoorn, Jacob Kofman, die vervolgens door zijn activiteiten een groot deel van de gemeenteleden uit de HAZK afscheurde ten gunste van Krebs, werd spoedig door deze als tegenapostel voor Nederland aangesteld. Men ging verder onder de naam Hersteld Apostolische Zendinggemeente in de Eenheid der Apostelen (HAZEA). Dienaren werden er niet meer geroepen door een profeet, maar ingezet door de stamapostel.

De Nieuw-Apostolische Kerk (NAK) telt volgens de eigen opgave in Nederland ongeveer 12.000 leden, waarvan circa 60 procent meelevend is, verspreid over zo'n 78 gemeenten (begin 2005).

Website Amstelveen: Het Apostolisch Genootschap

Graaf Aelbrechtlaan 138-140, 1181 SZ Amstelveen

Voorganger:

De heer Ronald Weeda

E-mail: amstelveen@apgen.nl

Eredienst elke zondagmorgen om 9.30 uur.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.