Bijgewerkt: 4 maart 2024

100.000 deelnemers krijgen hoge korting op energietarief

Nieuws -> Informatief

Bron: Vereniging Eigen Huis
15-02-2012

Een recordaantal van 100.000 huishoudens heeft zich ingeschreven voor de 7de editie van de Collectieve Inkoop Energie van Vereniging Eigen Huis. De grote belangstelling leverde maandag op de internetveiling hoge kortingen op: winnaar Nederlandse Energie Maatschappij bood voor 1-jarige contracten 24,4 procent korting en voor 3-jarige contracten 11,4 procent korting op het actuele  markttarief. De collectieve inkoopacties voor energie staan open voor zowel leden als niet-leden van Vereniging Eigen Huis.

kilowatt Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Een kilowattuurmeter in de meterkast van een woning. Dit apparaat meet het elektriciteitsverbruik van een huishouden, of een bedrijf


Energiebedrijven konden op de online veiling op 13 februari 2012 bieden op de bundels van 1 - en 3- jarige contracten voor de levering van gas en groene stroom. De deelnemende huishoudens krijgen vanaf 20 februari 2012 een persoonlijk aanbod, zodat ze op basis hun eigen gebruiksgegevens kunnen zien wat de besparing hen oplevert.

Pas hierna beslissen zij, of zij daadwerkelijk de overstap naar de Nederlandse Energie Maatschappij maken. Een gemiddeld huishouden kan al snel honderden euro’s besparen. Vereniging Eigen Huis staat in voor de goede en vlotte overstap naar de nieuwe energieleverancier en biedt consumenten hulp als dat nodig is.

Vereniging Eigen Huis maakt met de inkoopactie de overstap naar een goedkopere leverancier eenvoudig en zorgeloos en is verheugd, dat zo veel consumenten de mogelijkheden  van de vrije energiemarkt benutten. Vereniging Eigen Huis ondersteunt huishoudens op drie manieren om de energielasten van huishoudens te verminderen: door advies over energiebesparingsmaatregelen, collectieve inkoop van energie en door het faciliteren van het zelf opwekken van energie met zonnepanelen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.