Bijgewerkt: 8 mei 2024

104 fietsen zijn verwijderd van busstation Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
15-12-2023

raat Amstelveen


Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving schrijft erover op zijn weblog


Deel 2. Deze week zijn meer dan honderd te lang geparkeerde fietsen op en rond het busstation, zogeheten weesfietsen, verwijderd door handhaving. Ik hielp ze een handje. De ongebruikte en verwaarloosde fietsen geven het station een verloederde aanblik en houden stallingsruimte bezet voor andere fietsers. De opruimactie maakt onderdeel uit van een opknapbeurt van het hele busstation.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Wethouder Herbert Raat gaat een weesfiets in de vrachtwagen plaatsen

244 fietsen. In november 2023 waren 244 lang geparkeerde fietsen voorzien van een sticker met daarop de waarschuwing dat de tweewieler zal worden verwijderd. 140 hiervan zijn verwijderd, wat aangeeft dat waarschuwen werkt. Ook waren ze vandaag aan de slag met de verlichting op het station. Kapotte lampen zijn inmiddels vervangen en er wordt momenteel extra verlichting aangebracht. Het aanbrengen van de verlichting duurt wel wat langer dan gepland, omdat ze moeten boren in palen met van binnen gehard staal in plaats van het verwachte beton, vertelden de mannen mij.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Weesfietsen op het busstation weggehaald door wethouder Herbert Raat en de mensen van handhaving

Wildplassen tegen gaan. Dit alles is onderdeel van een opknapbeurt van het busstation, mede op initiatief van reizigersvereniging Rover. Inmiddels hebben al een aantal verbeteringen plaatsgevonden. Zo worden de abri’s (wachthokjes) beter schoongemaakt, de duivenoverlast tegengegaan en de perrons worden periodiek met een hogedrukspuit schoongemaakt. De komende maanden gaan we aan de slag met het overkappen van de fietsenstallingen aan de westzijde van het busstation, het afsluiten van de ruimte onder de op-/afrit van de parkeergarage om onder andere wildplassen tegen te gaan en krijgt het plafond een hogedrukreiniging. We willen van het busstation voor de reizigers weer een visitekaartje maken voor Amstelveen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.