Bijgewerkt: 31 maart 2023

1070 euro opgebracht door KiKa-bingo van scholieren

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Conchita Willems
24-05-2012

Op woensdag 23 mei 2012 werd er in het KiKa-gebouw op de Groen van Prinstererlaan 99 in Amstelveen geapplaudisseerd voor Nikola Vucenic, Wesley Bouricius, Matesola Zekarias en Eva van der Sluis uit Uithoorn. Zij overhandigden een cheque ter waarde van € 1.068,90. Dit bedrag werd nog aangevuld tot € 1.150,=  met de verkoop van KiKa-teddyberen.

kika Amstelveen
(Foto C. Willems - 2012)

Kika-bingo


De scholieren van scholengemeenschap Thamen en Alkwin Kollege rondden hun maatschappelijke stage opdracht op fantastische wijze af. Doel van de opdracht was om in het wijkcentrum ’t Buurtnest in Uithoorn voor jong en oud een grootse bingo te organiseren met veel prijzen. Er werd vooraf in de woonplaats geflyerd en gesponsord bij winkeliers met een oogst van 180 prijzen.

kika Amstelveen
(Foto C. Willems - 2012)

Kika-bingo in Uithoorn


Tijdens de avond werden de vele namen via een beamer in de zaal voortdurend geprojecteerd met dank voor hun bijdragen. De opbrengst van de bingokaarten ging naar Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). De scholieren werden geholpen door de vrijwilligers van het centrum en de beheerder Edwin Konijn van stichting Cardanus.

kika Amstelveen
(Foto C. Willems - 2012)

Kika-bingo opbrengst: 1.068,90 euro


Het was een heel gezellige avond met een opkomst van ruim 50 mensen. De avond werd hilarisch afgesloten met een tombola, waarbij er veel gelachen werd. KiKa-ambassadrices Ingrid Verlaan en Hedy Dorp vertelden bij het overhandigen van het geld dat een KiKa-onderzoek ongeveer 4 jaar duurt en een half miljoen euro’s kost.

Zo’n onderzoek is gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Dus het geld wordt heel goed besteed door de stichting. Zij complimenteerden de scholieren met de organisatie van deze superbingo in het kader van hun maatschappelijke stage op school.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.