Bijgewerkt: 8 december 2021

10de keer 'Dreamnight At The Zoo'

Nieuws -> Informatief

Bron: Dreamnight at the zoo / IJsbrand Terpstra
07-06-2009

In 1996 kwamen een aantal medewerkers van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam op het idee kankerpatiëntjes in hun stad eens te verwennen op een speciaal voor hen georganiseerde avond in de dierentuin. Dit bleek een groot succes bij zowel de kinderen als organisatoren en werd de jaren erna met veel enthousiasme herhaald.

Dreamnight Amstelveen
(Foto: IJsbrand Terpstra - 2009)

De colonne van Dreamnight rijdt voor het Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen


In 2000 werd ook dierentuin Artis gevraagd mee te doen, om ook voor de kinderen in Amsterdam en omstreken een 'Dreamnight At The Zoo' te organiseren. Uiteraard was ook hier iedereen direct zeer enthousiast. Al snel werden de deelnemende kinderen uitgebreid tot (chronisch) zieke en gehandicapte kinderen.

Dreamnight Amstelveen
(Foto: IJsbrand Terpstra - 2009)

De colonnes van hulpverleningsvoertuigen naar Artis werden begeleid door politiemotoren met zwaailichten en sirenes


Op vrijdag 5 juni 2009 werd in de dierentuin Artis in Amsterdam voor de 10de keer ‘Dreamnight At The Zoo’ georganiseerd. Vanuit allemaal plekken in de omgeving vertrokken hulpverleningswagens met zwaailicht en sirene naar Artis.

In die wagens zaten chronisch zieke kinderen (ook wel VIC’s - Very Important Children) die een bijzondere avond hebben beleefd. Vanaf het Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen vertrok ook zo’n stoet.

Dreamnight Amstelveen
(Foto: IJsbrand Terpstra - 2009)

In deze jeep zaten ook de Very Important Children
De doelstelling van Dreamnight At The Zoo is, om jaarlijks (dieren)parken een avond gratis open te stellen voor uitsluitend chronisch zieke en gehandicapte kinderen, hun ouders en broertjes en zusjes. Deze kinderen zijn normaal vaak niet in de gelegenheid de dierentuinen en parken te bezoeken, daar veel kinderen worden verzorgd in kinderziekenhuizen en instituten.

Elk park heeft die avond zijn eigen programma en behandelt de kinderen als echte VICs (Very Important Children, de term voor de VIPs). Ook is het voor ouders super te zien hoe hun kinderen genieten van een dergelijke avond. Vaak gebruiken ze de gelegenheid meteen om eens te praten met andere ouders.

Dreamnight At The Zoo wordt geheel belangeloos en op vrijwillige basis georganiseerd. Veel bedrijven dragen hier ook steentje aan bij, zowel financieel als met materiaal.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.