Bijgewerkt: 4 maart 2024

11 duurzame partners erbij voor Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-02-2012

Dinsdag 7 februari 2012 was het KPMG-hoofdkantoor het toneel van het tweede klimaatevenement van Amstelveen voor lokale Midden- en Kleinbedrijf. Ruim 280 vertegenwoordigers van Amstelveense ondernemingen, instellingen en gemeente ontmoetten elkaar om lokale klimaatdoelstellingen te bespreken en nieuwe afspraken te maken. Ook sloten elf nieuwe lokale partners zich aan bij de Duurzaamheidspartners in de strijd om CO2 uitstoot te verminderen.

klimaat Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

Vlnr.: Martien Veldhuisen, Cartouche Veenbrink, Martijn Kragtwijk en wethouder Jan-Willem Groot


De nieuwe partners gaven tijdens het Klimaatevent hun commitment om hun eigen bedrijfsvoering en producten en diensten toekomstbestendig te maken. Canon Nederland, Canon Europe, Publicis, BDO, Mitsubishi Motors, Kingsalmarkt, Lenoir Schuring, Kragtwijk Catering, Fair Business, Ziekenhuis Amstelland, en De Meerlanden versterken hiermee de samenwerking naar een duurzaam Amstelveen. 

klimaat Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

De grote zaal van KPMG is helemaal vol


Samen voor een duurzaam Amstelveen

Wethouder Milieu en Energie, Jan-Willem Groot (CDA) is tevreden met de opkomst én de uitkomsten van dit evenement. “Met deze bijeenkomst laat het Amstelveense bedrijfsleven zien dat klimaatverbetering ook hoog op hun agenda staat. Als overheid dragen wij vanzelfsprekend ons steentje bij, want een energieneutrale regio in 2040 is in het voordeel van allen: inwoners, ondernemers, zorg- en onderwijsinstellingen en de overheid zelf.

Maar er is nog veel werk aan de winkel, daarom zijn alle inspanningen en initiatieven welkom. Met de nu 23 partners kunnen we gezamenlijk meer energiebesparing bereiken en meer aan CO2 reductie doen. Bovendien is duurzaam ondernemen niet alleen goed voor het klimaat, maar levert op termijn ook nog geld op voor de ondernemers.”

klimaat Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

Vlnr.: 1e rij vooraan Derk Schneemann, Ger de Jong, Cartouche Veenbrink, Walter Tobé, Arie Lenoir, 2e rij Ger van den Berg, Xander Groenewegen, Jan van Zanen, Martijn Kragtwijk, Jan-Willem Groot, Andrea van de Graaf, Willem-Jan Oosterveld


Inspireren en op weg helpen

Tijdens het evenement presenteerden KPMG en gemeente hun resultaten op het gebied van CO2 reductie. Duurzaamheidspartners KLM, Eneco en KPMG gaven workshops met interactieve discussies over energiebesparing voor ondernemers en het concurrentie-voordeel van duurzaam ondernemen.

Ook verstrekte de gemeente 50 gratis ANWB ‘economisch rijden’-trainingen medegefinancierd door de Stadsregio Amsterdam (SRA). Daarnaast deelde de gemeente twintig ‘milieubarometers’ van Stimular uit. De milieubarometer is een online module die inzicht geeft in het eigen energieverbruik en de mogelijkheid biedt om ervaring te delen met branchegenoten. Meer weten over energiebesparing en duurzaamheid in de gemeente Amstelveen? Kijk dan op www.amstelveen.nl/duurzaam.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.