Bijgewerkt: 16 juni 2024

1100 nieuwe zonnepanelen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-08-2013

De tweede groepsaankoop zonnepanelen in Noord-Holland is afgerond en levert weer heel wat extra zonnepanelen op. Van de 11.882 deelnemers aan ‘SamenZonneEnergie’ hebben uiteindelijk bijna 2560 het aanbod van de winnende zonnepanelenleverancier geaccepteerd. Deze acceptanten zijn binnen 4 maanden eigenaar van een zonnepanelensysteem.

zonnepaneel Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

In de gemeente Amstelveen komen er de komende vier maanden 1178 zonnepanelen bij


In totaal worden er meer dan 25.000 zonnepanelen bij de Noord-Hollandse deelnemers geïnstalleerd. Samen zorgen de deelnemers daarmee jaarlijks voor een reductie van meer dan 3 miljoen kg aan CO2-emissie. Als daarbij de resultaten van de vorige actie van SamenZonneEnergie worden opgeteld, komt in Noord-Holland in totaal jaarlijks 6 miljoen kg minder aan CO2 vrij.

groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jan-Willem Groot (CDA), wethouder Economische Zaken tijdens een raadsvergadering in juli 2013


In de gemeente Amstelveen komen er de komende vier maanden 1178 panelen bij op de daken van de 138 Amstelveense acceptanten van deze tweede ronde. Wethouder Duurzaamheid en Milieu Jan-Willem Groot (CDA) geeft aan zeer tevreden te zijn met het resultaat van deze tweede ronde: “De 138 deelnemende Amstelveners zorgen dat er ruim 150.000 kg CO2 minder wordt uitgestoten en besparen meer dan 265.000 kWh. Zo betalen ze gezamenlijk een kleine 60.000 euro minder per jaar voor hun energie. Met de nieuwe zonnepanelen zetten we weer een belangrijke stap naar een energieneutraal Amstelveen.”

Heeft u zich voor deze groepsaankoop niet ingeschreven, of het aanbod niet geaccepteerd, maar bent u wel geïnteresseerd in de aanschaf van zonnepanelen? Laat dan uw gegevens vrijblijvend achter op de website www.SamenZonneEnergie.nl/NoordHolland . In de tweede helft van 2013 wordt een nieuwe groepsaankoop georganiseerd voor alle inwoners van Noord-Holland.

Deelnemende gemeenten: Aalsmeer - Alkmaar - Amstelveen - Bergen - Castricum - Den Helder - Diemen - Haarlem - Heerhugowaard - Heiloo - Koggenland - Langedijk - Opmeer – Purmerend - Schagen - Schermer - Uithoorn - Waterland - ZaanstadAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.