Bijgewerkt: 28 november 2022

11.427 euro opgehaald tijdens collecte voor Amnesty

Nieuws -> Informatief

Bron: Amnesty Internationaal afdeling Amstelveen
27-02-2013

De collecte van Amnesty International, die in de week van 10 - 16 februari 2013 werd gehouden heeft in Amstelveen, 11.427 euro opgebracht. 99 vrijwilligers hebben gecollecteerd. Amnesty dankt alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet.

amnesty Amstelveen
(Bron Amnesty International - 2013)

De flyer 'Geef om vrijheid' collecte van Amnesty International


Het was de 11de keer, dat mensenrechtenorganisatie Amnesty International een landelijke collecte hield. Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie. Voor onderzoeken en acties ontvangt de organisatie geen geld van overheden, of van politieke groeperingen. Bijdragen van leden en giften, zoals tijdens de collecte, maken het werk van Amnesty blijvend mogelijk.

Amnesty’s werk blijft helaas nodig. Schendingen van mensenrechten vinden nog steeds wereldwijd plaats. In een groot aantal landen worden gevangenen gemarteld. Ook kinderen worden het slachtoffer van gruwelijke vormen van geweld en mishandeling. Gewetensgevangenen krijgen vaak oneerlijke processen en de doodstraf wordt nog steeds uitgevoerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.