Bijgewerkt: 2 december 2023

117 voertuigen gecontroleerd en 2 mensen aangehouden in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
24-10-2014

Vrijdag 24 oktober 2014 heeft een grote verkeerscontrole plaatsgevonden in Amstelveen. Bij de controle werden 117 voertuigen gecontroleerd en 2 mensen aangehouden. Ook was er een stand, waarbij de gemeente en de politie met burgers in gesprek gingen over veiligheid. Politie, Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst controleerden gedurende de dag 115 auto's en twee bromfietsers die over de A9 en de Amsterdamseweg reden.


Grotere kaart weergeven De locatie van de verkeerscontrole was op het Handelsplein in Amstelveen


Bij de controle werd gebruik gemaakt van zogenoemde ANPR-apparatuur (Automatic NumberPlate Recognition); hiermee worden kentekens van langsrijdende voertuigen razendsnel gescand. Bij de kentekens van gestolen auto’s, of voertuigen die eerder in verband zijn gebracht met criminaliteit volgt een hit. Ook wanneer een kentekenhouder gezocht wordt, met een ongeldig rijbewijs rijdt, openstaande boetes of belastingschulden heeft, geeft de kentekenscanner een melding. Motorrijders hebben de betreffende voertuigen vervolgens van de weg gehaald en overgebracht naar een controlelocatie aan het Handelsplein.

Resultaten

Tijdens de controle zijn twee personen aangehouden, omdat zij geen geldig legitimatiebewijs konden tonen. Agenten hebben 16 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs en gladde banden. Daarnaast hebben zeven personen openstaande boetes betaald. De belastingdienst heeft 31 voertuigen in beslag genomen en bijna 75.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd. Medewerkers van de gemeente en de politie stonden tijdens de controle bij een stand, waar zij met burgers hebben gesproken over onder andere Burgernet en het bellen van 112 bij verdachte situaties.

Extra alert tijdens donkere dagen

In de donkere maanden van het jaar neemt de kans op woninginbraken toe en daarom neemt de politie extra maatregelen om criminaliteit te voorkomen en daders snel te pakken. Met verkeerscontroles, waarbij gebruikt gemaakt wordt van kentekenherkenning komt de politie op een eenvoudige manier in contact met mogelijk verdachte personen en bekenden van de politie. Naast gerichte verkeerscontroles surveilleert de politie in de donkere avonduren uren extra vaak met zowel agenten in uniform als in burger.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.