Bijgewerkt: 2 december 2022

120 arbeidsplaatsen van Canon gaan naar Den Bosch

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-10-2012

De integratie van Canon NL en Océ heeft consequenties voor de Amstelveense vestiging van Canon. De Business Imaging Group verkoop- en marketingactiviteiten en supportfuncties worden gecentreerd in Den Bosch. Concreet betekent dit, dat er 120 arbeidsplaatsen vanuit Amstelveen naar den Bosch worden overgebracht.

De Consumer Imaging Group verkoop- en marketingactiviteiten en support functies blijven in Amstelveen. Van Canon Nederland N.V. blijven 45 arbeidsplaatsen in Amstelveen. Met de ondernemingsraden van Canon NL als OCE is overleg over het sociaal plan.

Canon Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2005)

Het gebouwcomplex van Canon Europa N.V. aan de Bovenkerkerweg 59-61 in Amstelveen


Canon NL heeft aangegeven, dat de beslissing om de salesorganisatie te centreren in Den Bosch is ingegeven vanuit financiële motieven. In den Bosch werken 400 medewerkers. Het is goedkoper om 120 mensen vanuit Amstelveen over te brengen naar Den Bosch, dan 400 mensen vanuit Den Bosch naar Amstelveen.

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA): “Het besluit van Canon om een deel van de salesorganisatie in Den Bosch te vestigen, heeft ons natuurlijk onaangenaam getroffen. Wij moeten dit besluit, dat puur uit financiële motieven is genomen, respecteren. We zijn blij, dat het businessgedeelte van de salesorganisatie en het hoofdkantoor in Amstelveen blijven.

Ten aanzien van Canon Europa heeft Canon aangegeven, dat er geen plannen zijn dit hoofdkantoor te verplaatsen. Tijdens het bezoek, dat burgemeester Van Zanen vorige week heeft gebracht aan de president van Canon Inc, de heer Mitarai, is nogmaals benadrukt, dat de band met Amstelveen en de locatie in de Amsterdamse regio met de nabijheid van Schiphol voor Canon Inc uitermate belangrijk zijn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.