Bijgewerkt: 17 augustus 2022

13de Nationale Oliebollentest 2005

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Nieuwsblad / AD
29-12-2005

Voor de landelijke oliebollentest van het Algemeen Dagblad kochten de panelleden in totaal een kleine 2187 bollen, betaalden 1200 euro voor deze 170 kilo en reden bijna 4500 kilometer door het land.

Ook Amstelveen werd aangedaan. Het cijfer van de beste Amstelveense oliebol liegt er niet om, een 10-.

Ijs van columbus logo
(Ijs v.Columbus collectie - 2005)

Het logo van Ijs van Columbus


„Waarschijnlijk net een paar krentjes te weinig voor een tien en dus de uiteindelijke eerste prijs", zegt Eric Nijkamp, eigenaar van Het Ijs van Columbus, aan de Lindelaan 145 de zaak waar de oliebollen vandaan komen. „Een uiteindelijke tweede plaats in deze landelijke test is natuurlijk ook mooi maar we gaan absoluut voor de eerste prijs.

Volgend jaar een nieuwe kans, reken maar dat we er dan weer staan", concludeert Nijkamp. De oliebollen kwamen wel als beste uit de test voor wat betreft het laagste vetgehalte. Hieruit blijkt maar weer dat een goed gebakken oliebol nauwelijks vet hoeft te bevatten om toch lekker te zijn. De oliebollen van Nijkamp hebben dit jaar al eerder een prijs gewonnen.

Bij een uitgebreide test van het Nederlands Bakkerij Centrum te Wageningen scoorden de oliebollen voor alle onderdelen een 8 en voor de eeteigenschappen zelfs een 9. De aanpassingen aan de oliebol om de luchtigheid te verbeteren hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen en zorgden voor een eerste plaats.

„Ook in het proces hebben wij veel investering gepleegd om een constantere topkwaliteit te waarborgen. Alles wordt in het werk gesteld om de absoluut beste oliebol ter wereld te maken.", besluit Nijkamp.

Website: Ijs van Columbus

De complete uitslag van de landelijke test kunt u vinden in het Algemeen Dagblad: AD 13de Oliebollentest 2005Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.