Bijgewerkt: 19 april 2024

14 bruggen van het Amsterdamse Bos worden gerenoveerd

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Amsterdamse Bos
04-10-2022

Vanaf 10 oktober 2022 tot en met maart 2023 knapt het Amsterdamse Bos 14 bruggen op, waaronder langs de Amstelveense Poel. Fijn als u hier aandacht aan kunt besteden, omdat het rondje Poel daardoor tijdelijk niet kan worden gelopen en bij andere locaties paden tijdelijk gesloten zijn.

Amsterdam investeert de komende jaren ca. € 10 miljoen in het wegwerken van het achterstallig onderhoud in het Amsterdamse Bos, zodat een veilig en prettig bezoek aan het Bos mogelijk blijft. Uit dit bedrag is meer dan € 2 miljoen euro beschikbaar voor het op orde brengen van bruggen in het Bos.  De werkzaamheden zijn over meerdere jaren verspreid, zodat het Bos toegankelijk blijft. In oktober start Amsterdam met het op orde maken van de bruggen rondom De Poel en de eilanden Meerzicht. De paden in die gebieden zullen daardoor tijdelijk niet toegankelijk zijn. Het werk start maandag 10 oktober en duurt tot maart 2023. Voor wandelaars en fietsers staan omleidingen ter plekke aangegeven.

Foto Amstelveen
(Foto Amsterdamse Bos - 2022)

De houten brug in Amstelveen boven de Poel in Bovenkerk

14 bruggen knappen we op: 5 bruggen aan de Amstelveense Poel; 6 bruggen bij de Meerzicht eilanden in het noorden van het Bos; 1 brug bij het Bostheater; 1 brug in het Schinkelbos en 1 brug in het gebied van de grote grazers in de buurt van evenemententerrein ‘Land van Bosse’ bij de parkeerplaats Dagrecreatie.

Wat gaan we doen. We maken de bruggen schoon en vervangen beschadigde dekdelen door nieuwe. Ook repareren of vervangen we beschadigde leuningonderdelen. Hiervoor gebruiken we azobé hout met FSC keurmerk en verf in de oorspronkelijke kleur om het kenmerkende beeld van de bruggen te behouden.

Afsluiting paden zuid- en oostzijde Poel. We beginnen op 10 oktober langs De Poel, met de brug tussen de Amstelveense Poel en de Kleine Poel (brug 1542). Daarna gaan we verder in oostwaartse richting. Als er gewerkt wordt aan de bruggen in de buurt van de Urbanuskerk (nummers 1543 en 1523) is het pad aan de zuidzijde van De Poel afgesloten. Als we verder gaan met brug 1525 gaat dit pad weer open. Het pad aan de oostzijde van De Poel wordt dan afgesloten. De afsluitingen worden ter plaatse aangegeven met hekken en tijdelijke borden. Ook als er wordt gewerkt aan de andere bruggen zullen we paden tijdelijk moeten afsluiten. De afsluitingen kondigen we aan op de website (https://www.amsterdamsebos.nl/werkinuitvoering/) en via Facebook.

Meerjarig groot onderhoud. De werkzaamheden zijn onderdeel van een meerjarige aanpak van gemeente Amsterdam om achterstallig onderhoud weg te werken. We verbeteren onder meer paden en renoveren bruggen. Sinds 2020 zijn al een twintigtal bruggen gerenoveerd. Ook in 2022 en 2023 gaan we hiermee door. De volgende onderhoudsperiode gaat van start in september 2023. Op https://www.amsterdamsebos.nl/werkinuitvoering/ staat een overzicht van de onderhoudswerkzaamheden.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.