Bijgewerkt: 7 december 2023

14 nieuwe verkeersborden in Nederland in 2015

Nieuws -> Informatief

Bron: CBR/Rijksoverheid
23-10-2014

Vanaf 1 januari 2015 komen er 14 nieuwe verkeersborden bij. Het gaat om 12 F- en 2 L-borden. Minister Schultz van Haegen heeft de wijziging van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (pdf 17 pagina’s), waarin de nieuwe borden zijn opgenomen, deze week bekendgemaakt. De nieuwe borden zijn vooral bedoeld om in een aantal situaties meer duidelijkheid te bieden - meldt het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Citaat uit de wijzigingen: 'Met deze wijzigingen in bijlage I van het RVV 1990 worden op voorstel van de normcommissie verkeerstekens van het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) een aantal nieuwe verkeersborden ingevoegd die vooral bijdragen aan de duidelijkheid in het verkeer in een aantal situaties.

Foto Amstelveen
(Bron CBR - 2014)

Vanaf 1 januari 2015 komen er 14 nieuwe verkeersborden bij. Het gaat om 12 F- en 2 L-borden. De nieuwe borden zijn vooral bedoeld om in een aantal situaties meer duidelijkheid te bieden


Het betreft in de eerste plaats de mogelijkheid tram- of busbanen, of -stroken en de combinatie daarvan aan te geven via gebodsborden in plaats van, zoals nu de praktijk is, via algemene verbodsborden met daarbij op een onderbord de uitzondering voor genoemde categorieën. Dezelfde verandering geldt voor het aangeven van de rijbaan, of rijstrook die uitsluitend bestemd is voor lijnbussen en vrachtauto’s of uitsluitend voor vrachtauto’s.

Het betreft hier de nieuwe borden F13 tot en met F22. Met plaatsing van de nieuwe borden F19 en F 21 wordt voor lijnbussen en vrachtauto’s, respectievelijk voor alleen vrachtauto’s tevens bereikt dat zij niet op een andere rijstrook mogen rijden dan de speciaal voor deze categorieën bestemde rijstrook.' Lees het complete pdf document hier


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.