Bijgewerkt: 26 november 2022

14 verdachte personen voor de rechter om drugslab

Nieuws -> Politie

Bron: Openbaar Ministerie Parket Amsterdam
06-06-2016

Het OM eist tot 4,5 jaar cel tegen verdachten drugslaboratorium. De officier van justitie in Amsterdam heeft op 6 juni 2016 tegen 7 verdachten (zes mannen en één vrouw) celstraffen geëist variërend van zes tot 54 maanden. De zeven worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie die een professioneel drugslaboratorium runde. “De verdachten waren hier met een doel en dat doel was het verwerken van cocaïne en het maken van synthetische cocaïne”, aldus de officier van justitie in haar requisitoir. In totaal staan er in deze zaak 14 personen voor de rechter.

De man die 54 maanden cel tegen zich hoorde eisen, vormde volgens de officier de spil van de organisatie. Tegen de anderen werd vandaag vier jaar cel geëist (driemaal), twee jaar (eenmaal), één jaar (eenmaal) en zes maanden (eenmaal). Ook vorige week stonden er in deze zaak al zeven verdachten voor de rechter, tegen hen eiste de officier toen vier jaar cel (vijfmaal), zes maanden (eenmaal) en vrijspraak (eenmaal). Ook hen wordt lidmaatschap van een criminele organisatie verweten.

Naar de mening van het OM is er in deze zaak duidelijk sprake van een criminele organisatie. “Het opzetten van een laboratorium vereist kennis, geld en planning. Er moet een ruimte gehuurd worden, de juiste chemicaliën moeten worden ingekocht. Mensen met kennis zijn naar Nederland gehaald. Hieruit spreekt een gestructureerd, duurzaam en crimineel samenwerkingsverband.” Uit het dossier blijkt duidelijk, dat iedere verdachte zijn eigen rol in de organisatie had.

De verdachten zijn aangehouden in Amsterdam, Amstelveen en Abcoude. Het professionele drugslaboratorium was ondergebracht in een boerderij in Abcoude. De politie dacht daar op 23 juni 2015 grote geldbedragen aan te treffen. Toen de politie binnentrad roken ze een vreemde, penetrante lucht. In de kelder van de woning werden blauwe vaten, werktafels en instrumenten aangetroffen. Die dag werden 13 verdachten aangehouden, de 14de volgde de dag erop.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.