Bijgewerkt: 20 juni 2024

165 patiënten overleden, 118 nieuwe coronapatiënten in Nederland

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid/RIVM
21-04-2020

Op dinsdag 21 april 2020 zijn er 118 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld in Nederland. Er zijn 165 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld – meldt de Rijksoverheid in een bericht.

Foto Amstelveen
(Bron RIVM - 2020)

Op dinsdag 21 april 2020 zijn er 118 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld in Nederland. Er zijn 165 personen als overleden gemeld


Tot nu toe zijn er 34.134 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Op de dinsdagen is het aantal meldingen van opgenomen en overleden patiënten de afgelopen periode vaak het hoogste van de week. Dat is te verklaren, doordat meldingen van op vrijdag, zaterdag en zondag opgenomen en overleden patiënten op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd.

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.