Bijgewerkt: 18 oktober 2024

16de editie Diwali Festival in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-10-2024

‘Een sprankelend cultureel feest voor iedereen’. Op zaterdag 26 oktober 2024 viert het Diwali Festival Amstelveen zijn 16de editie op het Stadsplein. Van 12.00 tot 19.00 uur wordt het plein omgetoverd tot een bruisend, gratis toegankelijk evenement voor iedereen.

Diwali, het wereldwijde lichtjesfestival, staat symbool voor de overwinning van het goede op het kwade en het licht op de duisternis. Net zoals in India brengt het Diwali Festival in Amstelveen mensen van alle achtergronden en culturen samen voor een onvergetelijke dag vol muziek, dans en culinaire hoogtepunten.



Het Diwali Festival Amstelveen is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste culturele evenementen in de regio, en heeft tijdens de 15 voorgaande edities meer dan 18.000 bezoekers verwelkomd. Het festival trekt niet alleen mensen van Indiase afkomst, maar ook lokale bewoners die de rijke Indiase cultuur willen ontdekken. Dit evenement is een brug tussen de Indiase gemeenschap, lokale bedrijven en bewoners, en bevordert de culturele uitwisseling en verbinding tussen Amstelveen, Amsterdam en omliggende regio’s.

Programma. Het programma van dit jaar belooft opnieuw een kleurrijk en levendig spektakel te worden, met optredens van talentvolle artiesten van alle leeftijden, live entertainment en interactieve workshops. Bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan traditionele Indiase gerechten, gepresenteerd door 13 verschillende restaurants. Van kruidige snacks tot zoete lekkernijen, er is voor elke smaak iets bijzonders te proeven.

Naast de culinaire verwennerijen, biedt het festival tal van andere activiteiten. Bezoekers kunnen zich laten versieren met prachtige henna-tattoos of deelnemen aan een diya (olielampje) workshop van 12.00 tot 15.00 uur, toegankelijk voor iedereen, inclusief houders van de Amstelveen Pas. Ook zijn er diverse kraampjes waar traditionele Indiase kleding, sieraden en zoetigheden te koop zijn – perfect voor wie nog last-minute Diwali-inkopen wil doen.

Mis deze feestelijke 16de editie niet en beleef een dag vol cultuur, verbinding en

plezier. Het belooft een memorabel evenement te worden voor jong en oud!

Meer informatie over het Diwali Festival. Voor meer informatie over het festival en het volledige programma kijk op: https://www.diwalifestival.nl/



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.