Bijgewerkt: 13 juli 2024

197.564 aankomende studenten

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
02-05-2014

Tot 1 mei 2014 24.00 uur hadden aankomende studenten de mogelijkheid zich aan te melden voor de opleiding die zij vanaf 1 september willen gaan volgen. Maar liefst 197.564 studenten hebben zich op tijd aangemeld. Voor al deze studenten geldt nu, dat zij de komende periode kunnen gebruiken om te kijken, of de studie van hun keuze echt een juiste keus is. Door middel van studiekeuzecheck zullen opleiding en student samen gaan bekijken, of de er sprake is van een goede match.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2014)

Als de student lijkt niet geschikt voor de opleiding, kan een andere studie kiezen


De studiekeuzecheck kan bestaan uit onder andere een dag proef studeren, gesprekken met docenten en ouderejaars, vragenlijst en proeftentamens. Al deze vormen van studiekeuzecheck moeten bijdragen aan een betere studiekeuze. Elke instelling kan het op een eigen manier invullen, maar het doel is overal hetzelfde: erachter komen, of de student bij de opleiding past, en andersom.

Als de uitkomst van de check is, dat de student niet geschikt lijkt voor de opleiding, dan kan de instelling de student adviseren een andere studie te kiezen. De instelling kan de student niet weigeren, tenzij hij niet mee wil doen met studiekeuzeactiviteiten. Wanneer studenten een beter doordachte studiekeuze maken, is de verwachting, dat de uitval onder eerstejaars studenten terug zal lopen en het studiesucces verhoogd zal worden.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.