Bijgewerkt: 28 maart 2024

20 iepen worden verplaatst vanwege verbreding van de Bovenkerkerweg

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-03-2023

Met het oog op de verbreding van de Bovenkerkerweg verplaatst een aannemer 20 en 21 maart 2023 twintig jonge iepen die plaats maken voor de wegverbreding. Deze bomen zijn enkele jaren geleden geplant als tijdelijke groenstrook langs deze weg.



Iepen naar Meerlandenweg. Medio juli van 2023 starten de eerste wegwerkzaamheden aan de Bovenkerkerweg. Het gaat om het deel tussen de Zagerij en ongeveer 200 meter ten zuiden van de Burgemeester Wiegelweg (ongeveer ter hoogte van Bovenkerkerweg 96). Hierover is eerder een verkeersbesluit genomen. Vooruitlopend op de wegwerkzaamheden heeft de gemeente bekeken welke bomen kunnen worden verplant. Een aantal jaar geleden zijn met het oog op deze toekomstige wegverbreding jonge iepen aangeplant aan de zuidoostzijde van de Bovenkerkerweg. Deze dienden als tijdelijke groene aankleding van de weg en zijn goed te verplanten. In opdracht van de gemeente verplant een aannemer de iepen naar de Meerlandenweg.

Meer informatie. De aansluitingen van de Bovenkerkerweg op de Nesserlaan en op de Burgemeester Wiegelweg zijn zoveel mogelijk gepland in de zomervakantie zodat er zo min mogelijk weggebruikers hinder van ondervinden. Zie ook https://www.amstelveen.nl/amstelveen-bouwt/wegwerkzaamheden/verdubbeling-bovenkerkerweg



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.