Bijgewerkt: 24 juli 2024

20 maart 2010: landelijke compostdag

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-03-2010

Gratis compost als beloning voor scheiden GFT-afval

Op zaterdag 20 maart 2010 kunnen inwoners van de gemeente Amstelveen vanaf 8.30 uur gratis vier zakken compost ophalen het Afvaloverslagstation, Langs de Werf 10. Met deze actie bedankt de gemeente haar inwoners voor hun inspanning groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gescheiden aan te leveren.

Op is op!

Op vertoon van een legitimatiebewijs kunnen inwoners op zaterdag 20 maart gratis vier zakken compost à 20 liter ophalen. Het is van groot belang dat bewoners op tijd komen, want op is op én het gaat om een éénmalige actie! Ook inwoners van een wijk, straat of flat waar GFT-afval niet gescheiden wordt ingezameld, kunnen compost ophalen.

Compost Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Compost


Goed voor de tuin

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.

Composteren beter voor het milieu

Mensen gebruiken compost in de tuin en boeren gebruiken het op hun land. Zo is minder kunstmest nodig en draagt het direct bij aan de vermindering van het broeikaseffect; elke ton GFT bespaart 90 kilo CO2 uitstoot.

Compost

Compost is een combinatie van ontleedde plantaardige en dierlijke materialen en andere organische materialen, die worden grotendeels afgebroken door aerobe (een organisme dat zonder aanwezigheid van zuurstof kan gedijen) afbraak in een rijke zwarte grond. Het proces van compostering is eenvoudig en wordt beoefend door mensen in hun tuinen, de landbouwers op hun land en voor het bedrijfsleven door de industrie en in steden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.