Bijgewerkt: 21 september 2021

20 raadsleden verlaten de gemeenteraad van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-03-2014

Op woensdag 26 maart 2014 nam de gemeenteraad van Amstelveen afscheid van 20 raadsleden. Vier raadsleden in het bijzonder werden in het zonnetje gezet. Catharina de Leur (D66), Ben Jonker (CDA), Sander Mager (GroenLinks) en Rien Alink (D66) kregen een Koninklijke Onderscheiding. Alink kreeg ook de Zilveren Legpenning van de gemeente Amstelveen.

De gemeenteraad van Amstelveen vergaderde op 26 maart voor het laatst in de huidige samenstelling. Van maar liefst 20 raadsleden werd afscheid genomen. Het kortst zittende raadslid was Arno Janssen (D66), die nog geen jaar geleden in de raad kwam en het langstzittend Rien Alink (D66), die 20 jaar lid was van de raad.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Burgemeester Fred de Graaf vertelt over het soms jarenlange werk van de vertrekkende raadsleden


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Catharina de Leur van D66-Amstelveen is lid in de Orde van Oranje-Nassau


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Ben Jonker van CDA-Amstelveen is lid in de Orde van Oranje-Nassau


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Sander Mager van GroenLinks-Amstelveen is lid in de Orde van Oranje-Nassau


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Rien Alink van D66-Amstelveen is lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg ook de Zilveren Legpenning van de gemeente Amstelveen


Burgemeester Fred de Graaf sprak alle raadsleden kort toe en bedankte ze voor hun inzet voor de gemeente. Vier raadsleden kregen bovendien een koninklijke onderscheiding. Catharina de Leur, Ben Jonker en Sander Mager waren 12 jaar raadslid. Rien Alink was 20 jaar raadslid en ook nog 4 jaar wethouder. Zij werden allen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Nog een laatste historische groepsfoto van de leden van de gemeenteraad van Amstelveen op 26 maart 2014


Voor raadslid Alink had de burgemeester een bijzondere verrassing. Hij reikte hem de Zilveren Legpenning uit. Dit is een gemeentelijke onderscheiding die wordt uitgereikt aan personen voor hun bijzondere verdiensten voor de gemeente en de Amstelveense samenleving. Op donderdag 27 maart 2014 wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. De openbare vergadering begint om 20.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.