Bijgewerkt: 11 mei 2021

2000 demonstranten tegen aanleg snelweg

Nieuws -> Informatief

Bron: Tegen A6-A9
15-11-2005

Ruim tweeduizend mensen hebben zaterdag 12 november 2005 een manifestatie van het 'Platform tegen A6-A9' bij het Naardermeer bezocht.

Het platform heeft de bijeenkomst georganiseerd om zijn bezwaren te uiten tegen de aanleg van een verbindingsweg tussen de A6 en de A9 die dwars door een aantal natuurgebieden gepland staat.

Snelweg door prachtige natuurgebieden

Nadat minister Peijs begin van dit jaar plotseling bekend maakte dat ze een plan in studie heeft genomen om een snelweg aan te leggen van de A6 naar de A9, heeft een groot aantal lokale, regionale en landelijke verenigingen en bewonersorganisaties de handen ineengeslagen om dit onzalige idee te stoppen.

Het tracé van de A6-A9 loopt dwars door het Geingebied, de Aetsveldse polder en de Vechtstreek, en scheert vlak langs het Naardermeer. Het tracégebied is landschappelijk en cultuurhistorisch zeer waardevol en bevat beschermde en bijzondere flora en fauna.

Het gebied is uniek in zijn soort en fungeert voor de randstedelijke bevolking als een groene long. Dit gebied mogen we niet opofferen aan het asfalt! Er zijn alternatieven, die de verkeersproblemen in de regio veel effectiever oplossen en waarbij wel rekening wordt gehouden met natuur en milieu. Het Platform tegen A6-A9 pleit voor dergelijke meer uitgewogen en uitgebalanceerde alternatieven!

Politiek debat

Hoogtepunt van de manifestatie op 12 november 2005 werd gevormd door het politiek debat met de belangrijkste woordvoerders verkeer en vervoer van de Tweede Kamer onder leiding van Jort Kelder en Marcel Ham.
Aan het debat deden mee Hermine Kalf (voorzitter Platform tegen A6-A9), Teo Wams (directeur natuurbeheer Natuurmonumenten), Prof. Wim Hafkamp (Erasmus Universiteit Rotterdam), Boris van der Ham (Tweede Kamerlid D66), Eddy van Hijum (Tweede Kamerlid CDA), Pieter Hofstra (Tweede Kamerlid VVD), Wijnand Duyvendak (Tweede Kamerlid Groenlinks), Arda Gerkens (Tweede Kamerlid SP) en Co Verdaas (Tweede Kamerlid PvdA).

Website: Tegen A6-A9Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.