Bijgewerkt: 16 augustus 2022

200.000 euro beschikbaar voor groene daken in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-07-2016

De gemeente Amstelveen stelt 200.000 euro beschikbaar voor de aanleg van groen, zoals sedum, op daken van bedrijfspanden en huizen. Met deze subsidieregeling wil de gemeente inwoners en bedrijven tussen 2016 en 2020 stimuleren meer beplanting aan te brengen op hun eigen gebouwen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Peter Bot (BBA) wethouder Groen en Duurzaamheid


Peter Bot (BBA) wethouder Groen en Duurzaamheid: 'De gemeente Amstelveen is een groene gemeente en wil dit blijven en waar mogelijk bevorderen. Niet alleen vanwege het groene karakter van de stad, maar ook vanwege de positieve effecten op ons leefklimaat. De subsidieregeling Groene Daken kan hier een positief effect op hebben. Door aanzienlijk bij te dragen aan de kosten hopen we mensen over de streep te trekken.'

Een dak met beplanting heeft tal van voordelen. Zo blijft het dak koeler, waardoor de levensduur van het dak verdubbelt. Ook werken groene daken als een spons en kunnen ze 60 tot 80 procent meer water vasthouden dan een onbegroeid dak. Op die manier wordt wateroverlast op straat en in huis voorkomen. Daarnaast zorgt beplanting op daken voor geluiddemping en werkt het mee aan het behoud, of herstel van bedreigde diersoorten en planten, zoals bijvoorbeeld vogels en bijen.

Subsidievergoeding. Afhankelijk van het formaat dak en de gekozen beplanting draagt de gemeente tussen de 10 en 50 euro per m² bij met een maximum van 15.000 euro per gebouw. Gedurende vijf jaar is er 40.000 euro per jaar beschikbaar.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

In het Stadshart van Amstelveen is een 'groen dak' van Sedum aangelegd in september 2014 op het overgebleven terrein van het voormalige gas- en watergebouwbedrijf Eneco langs de Van Heuven Goedhartlaan, tegenover de Stadstuinen en konden de Amstelveners het gratis ophalen. Vetkruid (Sedum) is een geslacht uit de vetplantenfamilie (Crassulaceae) met 4-500 soorten


Voorwaarden. Iedereen in Amstelveen die voldoet aan de voorwaarden kan een aanvraag voor subsidie indienen. Elk gebouw, dat in Amstelveen staat, minimaal 3 jaar oud is en een dak heeft van minimaal 15m² komt in principe voor subsidie in aanmerking. Meer informatie over deze subsidieregeling is te vinden op www.amstelveen.nl/groenedaken. Ook kunnen belangstellenden contact opnemen met de projectmanager via (020)-540 49 11.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.