Bijgewerkt: 22 februari 2024

2024 is het Jaar van de Draak

Nieuws -> Informatief

Bron: Wikipedia/Amstelveenweb
10-02-2024


Het nieuwe maanjaar, of lentefestival, is een tijd van viering en vernieuwing in de Chinese cultuur. Het markeert de overgang van het ene dierenteken naar het andere in de Chinese dierenriem. Op 10 februari 2024 gingen we het Jaar van de Houten Draak in.

De Draak is een majestueus en gelukkig wezen in de Chinese folklore en symboliseert moed, creativiteit en innovatie. Volgens de Chinese horoscoop is 2024 een jaar vol potentieel en kansen voor persoonlijke groei, professioneel succes en sociale impact. Drakenmensen zijn charismatisch, ambitieus, avontuurlijk en onbevreesd. Ze hebben vertrouwen, onafhankelijkheid en visie. Ze zijn niet bang om hun dromen en doelen na te streven.

De Draak, ook bekend als Loong, (vereenvoudigd Chinees: 龙; traditioneel Chinees: 龍) is de vijfde van de 12-jarige cyclus van dieren die in de Chinese dierenriem voorkomen in de Chinese kalender. Het Jaar van de Draak wordt geassocieerd met het Aardse Tak-symbool辰, uitgesproken als chen.Een academische onderzoeker heeft voorgesteld dat het personage Earthly Branch mogelijk in verband is gebracht met schorpioenen; het kan de ster Antares hebben gesymboliseerd. In de boeddhistische kalender die in Thailand, Cambodja, Laos, Myanmar en Sri Lanka wordt gebruikt, wordt de Draak vervangen door de nāga.

In de Gurung-dierenriem wordt de draak vervangen door de adelaar. In de Oud-Turkse kalender wordt het vervangen door de vis of krokodil. Vroege Perzische vertalingen uit de middeleeuwen veranderen de draak in een zeeslang, hoewel hij in de huidige tijd doorgaans walvis wordt genoemd. Tijdens de Culturele Revolutie was er een poging om het symbool te vervangen door de Reuzenpanda; de beweging was echter van korte duur.

Er zijn doorgaans duidelijke pieken in de geboortecijfers van landen die de Chinese dierenriem gebruiken of van plaatsen met een aanzienlijke overzeese Chinese bevolking tijdens het jaar van de Draak, omdat dergelijke ‘Drakenbaby’s’ als geluksvogels worden beschouwd en wenselijke kenmerken hebben die zogenaamd tot betere resultaten leiden. levensresultaten. Het relatief recente fenomeen van het plannen van de geboorte van een kind in het Drakenjaar heeft geleid tot problemen met de ondercapaciteit van ziekenhuizen en zelfs tot een stijging van de kindersterfte tegen het einde van deze jaren als gevolg van de krapte op het gebied van de neonatale middelen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.