Bijgewerkt: 26 maart 2023

250 jaar klarinet, koffieconcert in de Kruiskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Prostestants Amstelveen
12-02-2013

Zondag 24 februari 2013 om 12 uur vindt in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a, een bijzonder concert plaats: 250 jaar klarinet. Judith van der Plas bespeelt de klarinet, Henk Trommel begeleidt op orgel en vleugel. Beide musici spelen ook een solostuk.  De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur, koffie en thee staan klaar!

De klarinet ontstond halverwege de 18de eeuw. Mozart schreef er als een van de eerste componisten voor. In de negentiende en twintigste eeuw werd het een populair instrument.

Tijdens dit concert een doorsnede van 250 jaar klarinetcomposities, van klassiek en romantiek tot modern en klezmer.


rtvaAmstelveen
(Bron Wikipedia - 2013)

De klarinet is een blaasinstrument behorend tot de enkelrietinstrumenten. In het harmonieorkest en symfonieorkest wordt de klarinet gerekend tot de houtblazers. De naam komt van clarinetto, een verkleinwoord van het Italiaanse clarino, een soort trompet


Café Montpensier: ontmoeting en gesprek op vrijdagavond 22 februari 2013,  19.45 uur in de Kruiskerk Amstelveen

Café Montpensier -  ontmoeting en gesprek op vrijdagavond – vertoont op vrijdag 22 februari 2013 vanaf 19.45 uur de film Chocolat in de Kruiskerk in Amstelveen.  Net iets voor de Vastentijd?  De toegang is gratis en vanaf 19.30 uur is er koffie.

De film speelt zich af in een kleine stad in Frankrijk in 1959. Het ging er altijd kalm en rustig aan toe in dat stadje, je wist wat er van je werd verwacht, je kende je plaats. Men hecht er aan waarden als traditie, familie en fatsoen. In dat stadje komt Vianne (Juliette Binoche) wonen, een ongehuwde moeder.

Ze heeft de moed om midden in de vastentijd een chocolaterie te beginnen. Vianne doet niets op de manier die men in het stadje gewend is, maar alles uit liefde. De stad wordt getransformeerd door haar chocolaterie en haar gratie.

Chocolat roept allerlei vragen op: over goedheid, gemeenschap, genade en de macht van het kwaad, over heling, gerechtigheid en generositeit, over traditie en transformatie. De Geest waait waarheen hij wil.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.