Bijgewerkt: 29 november 2022

26 jaar telefooncirkels actief van Rode Kruis in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Rode Kruis Amstelveen
15-10-2012

De telefooncirkels in Amstelveen draaien 26 jaar ieder dag. Op zondag 14 oktober 2012 kwamen ruim 50 personen (leidsters en deelnemers) bijeen voor een lunch in het Rode Kruisgebouw aan Heuseplein 15.

De oorsprong voor de telefooncirkels komt uit Noorwegen, waar isolement in zeer dun bevolkte gebieden aanleiding was voor het bedenken van dit alarmsysteem. De telefooncirkel zorgt voor dagelijks contact. Alice Hovestadt-Cornelissen (coördinator telefooncirkels): “ Ieder dag, alle dagen van het jaar, van 8.45 tot 9.30 uur draaien de telefooncirkels.

rk Amstelveen
(Foto Rode Kruis Amstelveen - 2012)

Lunch in het Rode Kruisgebouw in Amstelveen


Elke dag is er even contact van mens tot mens om te horen, of alles goed is en de laatste nieuwtjes uit te wisselen. In Amstelveen zijn momenteel 4 cirkels. Het aantal deelnemers wisselt sterk door verhuizing en overlijden. De dagleidster start de cirkels door de eerste van elke cirkel te bellen en deze belt de volgende enz. tot de laatste en die belt de leidster om te zeggen dat de cirkel rond is.

Antwoordt iemand in de cirkel niet, dan belt men de leidster en die neemt maatregelen. Indien nodig, worden hulpdiensten ingeschakeld. Er is een voorwaarde tot deelneming aan de cirkels. Men moet minimaal 2 sleutels elders hebben, zodat men in geval van nood naar binnen kan”. Voor vragen en aanmelding kunt u bellen met 020-6451347 van 8.30-9.30 en 's avonds tussen 19.00-20.00 uur.

De afdeling Amstelveen van het Nederlandse Rode Kruis bestaat 76 jaar. Ruim 150 vrijwilligers houden zich bezig met Eerste Hulp en sociale hulpvraag in de samenleving. Het Rode Kruis heeft diverse activiteiten op sociaal gebied. Zoals het mogelijk maken van vakanties voor chronisch zieken, mensen met beperkingen en hulpbehoevende ouderen uit Amstelveen. Verder het wandelproject, creatieve groep, EHBO cursussen, inzetten van EHBO’s bij diverse evenementen en calamiteiten, rolstoelfietsen, Middagje uit en de telefooncirkel.

Rode Kruis Amstelveen kan voor diverse activiteiten nieuwe vrijwilligers goed gebruiken. Belangstellenden kunnen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur bellen of langs komen aan Heuseplein 15, telefoon 020-6414499 of e-mailen info@rodekruisamstelveen.nl . Voor nadere informatie zie ook www.rodekruisamstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.