Bijgewerkt: 11 augustus 2022

27 verenigingen uit Amstelveen deelnemers van Grote Clubactie 2021

Nieuws -> Informatief

Bron: Nationale Grote Clubactie
16-09-2021

Zaterdag 18 september 2021 starten 27 verenigingen uit Amstelveen met de verkoop van loten voor hun club. Een lot kost € 3,- per stuk, waarvan maar liefst 80% naar de club gaat. De Grote Clubactie is al bijna 50 jaar de grootste fondsenwervende actie van Nederland voor het verenigingsleven en biedt een laagdrempelige manier om ook verenigingen in Amstelveen een steuntje in de rug te geven. Door heel Nederland starten meer dan 300.000 leden van ruim 5.000 verenigingen met de verkoop van loten aan familie, vrienden en buren.

Foto Amstelveen
(Foto Grote Clubactie/Geert van Erven - 2016)

Frank Molkenboer directeur van de Nationale Grote Clubactie


Extra inkomsten ook dit jaar meer dan welkom. Vorig jaar brak de Grote Clubactie alle records met een opbrengst van dik € 9,5 miljoen voor het verenigingsleven. Dit geld was een welkome aanvulling op de gemiste inkomsten. Directeur Frank Molkenboer: 'Sommige clubs hebben als gevolg van de coronacrisis het ledenaantal, en daarmee ook de contributie-inkomsten, zien afnemen. De sponsorinkomsten lopen terug en veel clubs missen al ruim een jaar de inkomsten uit de kantine. Alle extra’s zijn juist dit jaar meer dan welkom. Daarnaast horen we van veel verenigingen ook dat de actie bijdraagt aan een saamhorigheidsgevoel, iets wat we het afgelopen 1,5 jaar door alle maatregelen ook hebben moeten missen.'

Persoonlijk én innovatief door gebruik van de QR-code. De kracht van de Grote Clubactie is het enthousiasme, waarmee kinderen voor hun club langs de deur gaan. Maar ook de Grote Clubactie gaat mee met de tijd. Als koper koop je direct een lot aan de deur door de QR-code te scannen. Leden kunnen nu ook eenvoudig hun persoonlijke verkooplink delen via WhatsApp en social media. Op deze manier kunnen ook familieleden en vrienden bereikt worden waarvan de voordeur nét even wat verder weg ligt.

Directeur Frank Molkenboer: 'Door het enthousiasme van al die leden die vanaf 18 september weer de straat op gaan om loten te verkopen voor hun club én de kans die je als lotenkoper maakt op één van de ruim 330.000 prijzen, zouden we dit jaar wel eens de magische grens van 10 miljoen euro kunnen halen.'

Foto Amstelveen
(Foto Merel van Dooren - 2021)

Kinderen met de loten van de Nationale Grote Clubactie


Dit jaar doen in de gemeente Amstelveen de volgende clubs mee: Sportvereniging RAP, Atletiekvereniging Startbaan, Volleybal Vereniging AMVJ-Martinus, Korfbalvereniging Amstelveen, Rkavic, Van Zijderveld, RODA'23, SVU Tenista, Turnvereniging United-Amstelveen, HV Myra, Amstelveen Heemraad, SVA JUDO, AMVJ Voetbal, MHC Amstelveen, HC AMVJ, T.T.V. Amstelveen, Schermvereniging Tréville, Turnvereniging IVO, KLM Honk/Softball de Vliegende Hollanders, BeTeR Judo, i-Turn, Van Duiken, KEIZER KARELGROEP, Livingstonegroep, V.V. SPORTING MARTINUS, HV HIC Amstelveen, Fight Academy Amstelveen.

De Grote Clubactie is dé grootste fondsenwervende actie voor amateur sport-, cultuur- en hobbyverenigingen van Nederland. Vitale verenigingen zijn de basis voor een gezonde samenleving. De Grote Clubactie helpt verenigingen met het genereren van extra inkomsten en bouwt zo mee aan een actief verenigingsleven in Nederland. De Grote Clubactie brak in 2020 alle records met een opbrengst van dik € 9,5 miljoen. Ruim € 1 miljoen meer dan het jaar ervoor. Terwijl het verenigingsleven in Nederland stilviel door de coronacrisis, zetten ruim 300.000 leden van zo’n 5.300 verenigingen zich juist extra hard in voor hun club. Er werden meer dan drie miljoen loten verkocht. 80% van de opbrengst gaat naar de deelnemende verenigingen.

Transparant, toegankelijk, doelgericht en functioneel. Zo had de oprichter, Pierre Claessens, de geldinzamelingsactie voor verenigingen in 1972 bedoeld en zo werken we nog steeds. En daar zijn we trots op! Samen met samenwerkingspartners en verenigingen maken we jaarlijks een succes van de actie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.