Bijgewerkt: 22 december 2024

290.000 kg textiel voor hergebruik verzameld in Amstelveen in 2017

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-03-2018

Amstelveners deponeerden in 2017 bijna 290.000 kg textiel in de textiel wijkcontainers van Sympany. Een deel van de financiële opbrengst kan de gemeente aan een goed doel schenken. Dit jaar krijgt Stichting Amstelveenfonds 14.264,78 euro uit handen van wethouder Peter Bot (BBA). Het fonds besteedt dit bedrag aan lokale initiatieven. Sympany zelf steunt goede doelen, nationaal en internationaal.

Het Amstelveenfonds ondersteunt kleinschalige projecten van Amstelveners voor Amstelveners die bijdragen aan een prettig leefklimaat en een duurzame samenleving in Amstelveen. Zoals het project Taalvijver dat kinderen met een taalachterstand helpt de Nederlandse taal beter machtig te worden. Het fonds draagt ook bij aan de Boodschappen Plus Bus en subsidieerde de Amstel Korendag. Sympany geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een mogelijkheid op werk in een van de vijf sorteervestigingen die het bedrijf heeft in Nederland.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

Vlnr.: Wethouder Peter Bot overhandigt de cheque van 14.264,78 euro aan Bas Evers, Clarie de Groot en Paul van der Meer van het Amstelveenfonds



Toename ingezameld textiel. Peter Bot (BBA) wethouder Afvalbeheer: 'De hoeveelheid ingezameld textiel nam in 2017 met 4 % toe tot 280.897 kg, dat is 3 kg textiel per inwoner. Dankzij de inzet van Amstelveners kunnen zowel Sympany als ook het Amstelveenfonds weer goede doelen sponsoren. Overigens hoeft textiel niet puntgaaf te zijn, ook versleten textiel kan in de container. Textiel dat nog goed is, gaat naar landen die het kunnen gebruiken, onbruikbare textiel is voor hergebruik.”

Wat wel en wat niet in de container? Op de containers zit een sticker met handig overzicht wat er in de container mag. Naast kleding zijn dat in dichtgemaakte zakken schoenen, accessoires en overig textiel. Steeds vaker treft Sympany echter andere zaken dan textiel aan, zoals huishoudelijk afval, glas of verf. Dat is niet de bedoeling. Om het gedoneerde textiel tegen vuil, viezigheid en nattigheid te beschermen, is het belangrijk om het te verpakken in een gesloten plastic zak. Kussens en matrassen kunnen naar het Afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer.  Voor de dichtstbijzijnde textielcontainer: www.sympany.nl/vind-een-container. Kijk op www.amstelveenfonds.nl wat het fonds kan betekenen voor Amstelveners.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.