Bijgewerkt: 28 september 2021

2de debatwedstrijd is door de gemeenteraadsleden gewonnen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-10-2013

Raadsleden net iets sterker dan leerlingen bij 2de debatwedstrijd Amstelveen. Op initiatief van de Rotaryclub Amstelveen-Amstel werd op woensdag 9 oktober 2013 voor de 2de keer een debatwedstrijd gehouden tussen leerlingen van de drie VWO-scholen van Amstelveen en raadsleden. De raadsleden hebben deze debatwedstrijd gewonnen en mochten aan het eind van de avond de beker meenemen.

Debat Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Esther Veenboer, raadslid van PvdA-Amstelveen aan het woord tijdens het debat


De teams van het Amstelveen College, het Keizer Karel College en het Hermann Wesselink College gingen in de raadzaal de strijd aan met drie teams van raadsleden. Zij debatteerden in drie rondes over in totaal negen stellingen.

De vijfkoppige jury lette, onder voorzitterschap van mevrouw mr. M. Rootring, op de inhoudelijke argumentatie, de presentatie, de overtuigingskracht en op de samenwerking in de teams. Er waren in totaal 45 punten te verdienen. De raadsleden scoorden net een puntje meer dan de leerlingen en wonnen met 23 punten.

Debat Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

De gemeenteraadsleden hebben de 2de debatwedstrijd gewonnen tegen de leerlingen en ze staan heel blij voor de foto poseren met de beker in de raadzaal van Amstelveen


De jury gaf aan een geweldige avond te hebben gehad. Zij hadden genoten van de inzet van alle debaters. In alle debatten was persoonlijke inbreng en humor en werd er goed gereageerd op elkaars standpunten. De samenwerking binnen de teams was bij de raadsleden net wat beter. Dat gaf de doorslag bij de puntentelling.

De jury riep Noucka van der Zaag (leerling van het Hermann Wesselink College) uit tot de beste debater, vanwege haar goede en snelle argumentatie en haar dictie. De markantste uitspraak van de avond was afkomstig van D66-raadslid Rien Alink.

Bij de stelling over het verhogen van de leeftijdsgrens naar 18 jaar voor het kopen van alcohol, had hij zich zo erg vereenzelvigd met de doelgroep, dat hij uitriep "Ik ben ook zo’n comazuiper geweest en ik wens het mijn ergste opponent niet toe”. Met een gelijke stand tussen de leerlingen en de raadsleden kan een derde debatwedstrijd volgend jaar niet uitblijven!


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.