Bijgewerkt: 3 december 2021

2de editie 'Zing Nederlands met me' in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
24-02-2018

Na een succesvolle eerste editie afgelopen december is op zondag 25 maart 2018 de 2de editie van 'Zing Nederlands met me' in de Bibliotheek Amstelland aan het Stadsplein. Naast gezellig met elkaar zingen, biedt het zanguurtje een uitgelezen kans om nieuwe Nederlandse woorden en nieuwe mensen te leren kennen.  Bibliotheken en cultuurcentra in het hele land organiseren al langer ‘Zing Nederlands met me’, en ook in Paradiso wordt elke maand Nederlands met elkaar gezongen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Daphne Janson, directeur van Bibliotheek Amstelland


‘Zing Nederlands met me’ is in de eerste plaats bedoeld voor anderstaligen om op een leuke manier Nederlands te leren. Maar het is uitdrukkelijk ook de bedoeling, dat mensen met Nederlands als moedertaal mee komen zingen. Onder begeleiding van Laetitia Leemans, docente bij Platform C | Muziek- en Dansschool Amstelveen, en met muzikale ondersteuning van Anton Furnée van de bibliotheek aan de piano worden er van 15.00 uur tot 16.00 uur samen Nederlandstalige evergreens gezongen. Van Annie M.G. Schmidt tot André Hazes. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Marcel Jansen directeur van Muziek- en Dansschool Amstelveen, Volksuniversiteit Amstelland en Kunstuitleen Amstelveen: Platform C


Daphne Janson, directeur van de Bibliotheek Amstelland: 'Samen met het Taalhuis ontvangt de bibliotheek al jaren mensen die de Nederlandse taal komen leren en oefenen met hun taalmaatjes. Door haar laagdrempelige vorm past Zing Nederlands met me daar heel goed bij. We breiden deze samenwerking graag nog verder uit. Dit keer organiseren we ‘Zing Nederlands met me’ samen met onze cultuurpartner Platform C | Muziek- en Dansschool Amstelveen. Het plezier in taal kunnen we op deze manier nog verder verspreiden.' Marcel Jansen, directeur Platform C vult aan: 'Dat muziek maken en vooral zingen helpt bij het leren wordt steeds breder onderkend. Waarom dit alleen aan kinderen gunnen? Bij Platform C-onderdeel Volksuniversiteit Amstelland, leren immers honderden volwassenen per jaar Nederlands. Daarom is het fijn om dit samen met de bibliotheek ook in Amstelveen op te pakken. Voor mensen uit alle windstreken en van alle leeftijden!'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS