Bijgewerkt: 8 december 2023

320 appartementen in voormalige GAK-kantoor in Amsterdam opgeleverd

Nieuws -> Informatief

Bron: AM / Stadgenoot
07-02-2013

Jonge stedeling neemt intrek in voormalig GAK-kantoor Amsterdam

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en woningcorporatie Stadgenoot hebben de eerste 320 koop- en huurappartementen in het voormalige GAK-kantoor in Amsterdam opgeleverd. Ze zijn inmiddels allemaal verkocht en verhuurd. Binnenkort wordt op de begane grond nog eens 2.000 m² commerciële ruimten opgeleverd.

De eerste fase van de transformatie van het 36.000 m² tellende, monumentale gebouw aan het Bos en Lommerplantsoen is daarmee afgerond. In de volgende fase, die nog  dit jaar van start moet gaan, staat de ontwikkeling van de zuidvleugel centraal. Hier zijn nog eens ruim 300 woningen gepland.


Grotere kaart weergeven
'De Studio' aan de Bos en Lommerplantsoen in Amsterdam

AM en Stadgenoot leveren zo een belangrijke bijdrage aan de doelstelling van de gemeente Amsterdam om de leegstand in de stad terug te dringen en schaarse ruimte beter te benutten. Het voormalige GAK-kantoor is een ontwerp van architect Ben Merkelbach en dateert uit 1960. Met Stadsdeel West en Bureau Monumenten & Archeologie is tijdens de ontwikkeling voortdurend afstemming geweest om het oorsponkelijk karakter van het gebouw te behouden.

Vraaggericht ontwikkelen

Omdat er een stevig tekort is aan betaalbare koop- en huurwoningen voor studenten en andere jonge stedelingen hebben AM en Stadgenoot  een product ontwikkeld dat past bij deze doelgroep. De appartementen in De Studio variëren in grootte van 28 m² tot 40 m² en beschikken over een eigen keuken en badkamer. De verkoop van de 170 koopappartementen is succesvol verlopen, mede doordat vooraf door middel van een internetenquête de wensen van potentiële kopers werden geïnventariseerd.

De verkoopprijzen lopen uiteen van € 75.000 tot € 115.000 (op basis van jaarlijkse erfpacht). Stadgenoot verhuurt daarnaast 150 appartementen aan studenten met een campuscontract, aan jongeren tot 23 met een jongerencontract en voor een deel aan andere jongeren. Zo ontstaat er dynamiek in de verhuur en blijven de woningen steeds beschikbaar voor nieuwe jonge stedelingen. 

AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten.

Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Stadgenoot

Stadgenoot is één van de grootste woningcorporaties van Nederland en richt zich exclusief op Amsterdam. Stadgenoot verhuurt ruim 30.000 woningen verspreid over de hele stad, ontwikkelt nieuwbouwprojecten en verkoopt woningen. Meer informatie op www.stadgenoot.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.