Bijgewerkt: 7 september 2024

34 startende ondernemers zijn geslaagd voor ZAAI

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-06-2024

34 startende ondernemers uit Amstelveen hebben hun certificaat ontvangen voor het succesvol afronden van het ZAAI ontwikkeltraject op 14 juni 2024 Bij Van Stal locatieverhuur aan de Kostverlorenkade 25 in Amstelveen. Adam Elzakalai (VVD) wethouder Economische Zaken was bij de uitreiking. Ook dit jaar was er een Nederlandstalige en een Engelstalige groep ondernemers.

Wethouder Elzakalai: “We willen extra blijven investeren in startende bedrijven, want die zijn belangrijk voor Amstelveense economie. Met het ZAAI-programma bieden we Engelstalige en Nederlandstalige startende ondernemers de kans om zich succesvol te ontwikkelen, te ‘groeien’ en te ‘oogsten’. Amstelveen is écht een internationale en ondernemende gemeente met meer dan 12.000 ondernemers en we willen ons goede ondernemersklimaat behouden.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

Adam Elzakalai (VVD) wethouder Economische Zaken

ZAAI heeft als doel om startende ondernemers in Amstelveen te helpen succesvol te ondernemen, door masterclasses, intervisie en bedrijfsbezoeken aan te bieden. Het is een initiatief van de gemeente Amstelveen dat, samen met de Rabobank en de Ondernemersvereniging Amstelveen, al 13 jaar wordt georganiseerd. De afgelopen 6 maanden hebben de ZAAI-lingen diverse masterclasses gevolgd over onderwerpen die startende ondernemers op weg helpen met het bouwen van een stevige basis voor hun onderneming.

Thema’s die aan bod komen zijn netwerken, social media, marketing, sales, AVG, financiën, doelen stellen en het opstellen van een ondernemingsplan. De trainers zijn veelal zelf oud ZAAI-ling. Tijdens de bedrijfsbezoeken en netwerkbijeenkomsten maken de ZAAI-lingen kennis met lokale MKB ondernemers en doen inspiratie op door het horen van hun ondernemersreis.4

“De kennis over ondernemen van de ZAAI-lingen is heel erg toegenomen door het ontwikkeltraject ZAAI. Door de bedrijfsbezoeken aan RadarVertige, VireMedia, Kragtwijk, VireMedia, Flynth, Giga Storage, Van Poelgeest, ANNA, AM Match en netwerkbijeenkomsten van de OA is ook het netwerk van de deelnemers gegroeid. Ook zijn er mooie samenwerkingen ontstaan. Zo werkt een deelnemer met een eigen huidverzorgingskliniek nu samen met een voedingsdeskundige. En twee therapeuten, die elkaar via ZAAI hebben ontmoet, delen nu een werkruimte. We kijken uit naar een goede en leerzame editie volgend jaar”-zegt wethouder Elzakalai.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

34 startende ondernemers uit Amstelveen na hun certificaat ontvangen voor het succesvol afronden van het ZAAI ontwikkeltraject op 14 juni 2024 aan de Kostverlorenkade 25 in Amstelveen

ZAAI 2025. Eind 2024 gaat de inschrijving van start voor weer een nieuw ZAAI-Amstelveen programma. Voor informatie over het ZAAI programma kun je ook kijken op de website van ZAAI: www.zaaiamstelveen.nl.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.