Bijgewerkt: 2 december 2023

350.000 euro is beschikbaar voor Voedselbanken Nederland

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
18-10-2014

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt 350.000 euro beschikbaar, dat Voedselbanken Nederland gaat gebruiken voor de bestrijding van armoede. Dit maakte ze in Utrecht bekend tijdens een bijeenkomst in het kader van de internationale dag van de armoede. Met het bedrag steunt de staatssecretaris een pilot die tot doel heeft om meer gezonde en voedzame maaltijdsoepen te kunnen maken voor mensen die weinig geld hebben om van rond te komen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Heerlijke maaltijdsoep. Soupalicious in Amsterdam is een sociale onderneming die biologische maaltijdsoepen maakt en verkoopt


In november 2014 start in Amsterdam de pilot ‘Soeper’. Dit is een project, waarbij onder meer Stichting Manna, telers en een grote supermarktketen bij restaurant Soupalicious niet verkocht voedsel aanleveren dat anders weggegooid zou worden. Soupalicious wil met het gratis aangeboden voedsel een deel van zijn capaciteit inzetten om maaltijdsoepen te maken en in te vriezen. Op deze manier kunnen de voedselbanken meer gezonde en volwaardige maaltijden aanbieden aan de klanten die hier op zijn aangewezen. Bij de toekenning van het subsidiegeld deed staatssecretaris Klijnsma verder een oproep aan gemeenten om bij het terugdringen van armoede ook nauw samen te werken met particuliere instellingen zoals de voedselbanken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.