Bijgewerkt: 30 juni 2022

36 huishoudhulpen in Amstelveen krijgen aanvullende salaris

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-01-2018

De eerste bedragen als blijk van waardering voor hulpen bij het huishouden in Amstelveen worden in januari 2018 uitgekeerd. Het gaat om hulpen die er na de aanbesteding van 2015 in salaris op achteruit zijn gegaan. Tot nu toe gaat het om 36 hulpen die ieder €1.000,- bruto ontvangen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg


Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg: 'De 36 hulpen die nu de eerste bedragen ontvangen, zijn allemaal op enige wijze benadeeld door de cao. Werk moet wel lonen. Met deze regeling laten we zien, dat het werk van de hulpen belangrijk voor ons is. Zij zien het als eerste wanneer inwoners thuis tegen problemen aanlopen.'

De gemeente liet in september 2017 weten hulpen tegemoet te komen als blijk van waardering. Dit omdat sommige hulpen er begin 2016 op achteruit zijn gegaan, terwijl anderen hulpen wel hun oude, hogere salaris hebben behouden. Uit onderzoek bleek, dat het mogelijk was om de hulpen als gemeente zelf tegemoet te komen. Daarnaast is uit onderhandelingen tussen werkgevers en werknemers gekomen, dat in de cao de hogere loonschaal verplicht wordt voor alle hulpen. De cao treedt vermoedelijk in werking vanaf april 2018.

Aanvullende informatie. Van sommige hulpen moet de gemeente nog aanvullende informatie ontvangen. Er wordt dan ook een dringend beroep op hen gedaan, zodat beoordeeld kan worden, of zij in aanmerkingen komen voor de tegemoetkoming.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.